Kartal Evinde Timsah Avında

Kartal Evinde Timsah Avında
AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10.hafta karşılaşmasında evinde FruttiEx Bursa’yı konuk edecek. Karşılaşma saat 15.30’da başlayacak.

Ligde çıktığı 9 karşılaşmada 4 galibiyet ve 5 mağlubiyet alarak 13 puan toplayan AYOS Konyaspor Basketbol 10.hafta maçında bugün sahasında FruttiEx Bursa’yı konuk edecek. Maç saat 15.30’da Selçuklu Uluslararası Spor Salo’nunda oynanacak. Evinde oynadığı son karşılaşmada Aliağa Petkim’i 98-84 mağlup eden AYOS Konyaspor, seyircisi önünde zorlu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmak istiyor.

Sakatlar can sıkıyor

Bu sezon elde ettiği 4 galibiyetin 3’ünü sahasında elde eden Dev Kartallar; TOFAŞ’ı 60-66, Gaziantep Basket’i 78-46 ve Aliağa Petkim’i 89-84 mağlup etmişti. Bu sezon evindeki tek mağlubiyetini uzatmalara giden maçta Merkezefendi karşısında alan yeşil-beyazlılar rakibine 91-92 mağlup olmuştu. Evinde oynayacağı 5. karşılaşmada 4. galibiyetine uzanmak isteyen AYOS Konyaspor’da sakat oyuncuların çokluğu büyük dert. Hafta içi yapılan antrenmanlara katılmayan Alex Perez, Rasheed Sulaimon ve Mert Gizir’in bugün oynanacak karşılaşmada forma giymesi beklenmiyor.

Yarının bitimine 6 maç kaldı

Bursa maçının ardından İstanbul’da Bahçeşehir Koleji’ne konuk olacak Dev Kartallar ardından sırasıyla ONVO Büyükçekmece ve Galatasaray NEF’i Konya’da konuk edecek. Yeşil-beyazlılar deplasmanda Manisa BB ile karşılaşacak. AYOS Konyaspor Basketbol ilk yarının son maçında ise evinde Pınar Karşıyaka’yı konuk edecek ve ilk yarıya noktayı koyacak. Dev Kartallar kalan kalan 6 maçta galibiyetler alarak Türkiye Kupası’nda mücadele etmeyi hedefliyor.

Biletler bugün gişelerde satılacak

AYOS Konyaspor Basketbol - Frutti Extra Bursaspor maçının biletlerinin satışı devam ediyor. Taraftarlar maçın biletlerini passo.com.tr ve Passolig gişelerinden satın alabilecekler. Ayrıca bugün saat 13.00’de itibariyle de Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nun gişelerinden karşılaşmanın biletlerinin satışı gerçekleşecek. Fiyatlar: Saha içi 1. sıra 400, 2. sıra 350, saha için pota altı 1. sıra 250, 2. sıra 200, 3. sıra 150, doğu-batı 50 ve pota arkaları 40’ar TL’den satışa sunulacak.

Bursa kaybederek geliyor

Sezona fırtına gibi giren FruttiEx Bursa ilk oynadığı 4 maçta sırasıyla Gaziantep Basket’i 50-69, Türk Telekom’u 79-63, Merkezefendi’yi 56-68 ve Anadolu Efes’i 88-86 mağlup etmeyi başarmıştı. Son oynadığı 4 karşılaşmada ise 3 mağlubiyet alan Marmara temsilcisi Petkim’e 80-72, Galatasaray NEF’e 88-93 ve son oynadığı ONVO Büyükçekmece maçını da 91-103 kaybetmişti. Bu süreçte deplasmanda Bahçeşehir’i 69-74 mağlup eden yeşil-beyazlılar 8 maçta 5 galibiyet ve 3 mağlubiyet yaşamıştı. Eurocup’ta da mücadele eden Bursa temsilcisi Salı günü oynadığı Reyer Venezia karşılaşmasını 78-65 kaybetti. Bu sezon Eurocup’ta 7 maç oynayan Bursa 4 galibiyet ve 3 mağlubiyet elde etti.

Yeni transfer Matt Coleman

AYOS Konyaspor Basketbol, yabancı oyuncuların sakatlık problemlerinden çıkamamasının ardından 6. Yabancı hamlesini yaptı. Sezon başında Beşiktaş Emlakjet ile anlaşan Amerikalı oyun kurucu Matt Coleman’ı kadrosuna katan yeşil-beyazlılar oyuncunun lisansını bugün oynanacak karşılaşmaya yetiştirmek için büyük çaba sarf etti. Matt, bugün oynanacak karşılaşmada takımdaki yerini alacak. Amerikalı oyuncu bu sezon Beşiktaş ile çıktığı 6 maçta 10 sayı ortalaması yakaladı. HALİL YILMAZER