İlhan Palut transfer noktasında ilk defa bu kadar net konuştu: Listelerimiz Hazır

İlhan Palut transfer noktasında ilk defa bu kadar net konuştu: Listelerimiz Hazır
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, mevcut kadrodaki oyunculardan verim almak istediklerini ancak bunu başaramazlarsa son çare transfer yapacaklarını söyledi. Palut; “Her mevkiye transfer yapacakmışız gibi listelerimiz hazır” dedi.

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Antalya Kampında yayıncı kuruluş BeIN SPORTS’un sorularını yanıtladı. İlhan Palut, mevcut kadrodaki oyunculardan verim almak istediklerini ancak bunu başaramazlarsa son çare transfer yapacaklarını söyledi. Palut; “Her mevkiye transfer yapacakmışız gibi listelerimiz hazır” dedi.

Verimli bir dönem geçiriyoruz

Kamp sürecimiz yoğun geçtiğini ifade eden İlhan Palut; “Antalya Belek’e 3 Aralık’ta gelmiştik. 14 Aralık çarşamba günü sabah antrenmanının ardından kampımızı noktalayacağız. İlk hazırlık maçımız da Gaziantep FK’ya 1-0 mağlup olduk, bugün MKE Ankaragücü ile hazırlık maçı oynayacağız. Araya girerken takımımızda sakat oyuncular vardı, Endri Çekici ve Muhammet Demir gibi onlar yavaş yavaş aramıza dönüyor. Verimli bir dönem yaşıyoruz” dedi.

Her mevkiye transfer yapacakmış gibi listelerimiz hazır

Transferin son çare olduğunu ifade eden Palut; “Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum elimizdeki oyuncuların performanslarını arttırmak ilk hedefimiz. ‘Transfer yapmak istemiyorum ve takımımdan memnunum’ cümlesini kurmak istiyorum. Ancak burada eğer istediğimiz gelişmeleri kaydetmezsek ofansif orta saha ve kanat oyuncusu takviyemiz olabilir. Bu benim teknik görüşüm. Kulübümüz ile görüşeceğiz. Hem teknik hem ekonomik anlamda en doğru kararları vermek istiyoruz. Artabilen performanslar olabilir, sakatlıklar olabilir. Bunları son tahlilde değerlendirip bir karar alacağız. Scout ekibimiz sürekli çalışıyor, ligleri tarıyor. Bizimde teknik ekip olarak elimizde oyuncu listemiz var. Yönetim ve bizim oluşturduğumuz liste üzerinden en doğrusuna ulaşma anlamında şansımız olacak. Her mevkide transfer olacakmış gibi çalışmalar sürekli devam ediyor” dedi.

Süper Lig’de 15- 20 dakika maç sonlarına eklenmeli

Dünya Kupası ile uygulanmaya başlanan yüksek uzatma dakikalarını değerlendiren Palut; “Oynanmayan süreler maçın içinde doğru zamanda oynanmalı. Oyunun sürekli kesildiği ortamda belki oyunu domine etmek isteyen takımlar gerekli tempo ve ivmeyi yakalayamıyorlar. Hakemlerin bunlara yardım etmesi lazım. Süper Lig’de 10-15-20 dakika kesinlikle eklenmeli. Kimin önde bakıldığına bakmadan. Bir takımın futbol oynamasını engellediği süre kadar bu maçın sonuna eklenmelidir. Herkes şunu bilmeli: Bizler oyunu pozisyonları geciktiriyoruz ama 30-40 saniye çalacağız diye bir anda 12 dakika göreceğiz karşımızda. En azından oyunu kesmeyelim ve maçı daha ideal bir zamanda bitirelim düşüncesi olacak. Herkes dikkat edecek. Tribüne maç izlemeye gelen çocuklar, yeni jenerasyonlar daha keyifli maçlar izleyecek. Bizde yapmayalım bu işleri, kimse yapmasın ve Türk futbolu güzelleşsin” şeklinde konuştu.

Hücum anlamında iyi olmak için çalışıyoruz

Seyir zevki veren bir futbol izlettirmeye çalıştığını söyleyen Palut; “Bunun çalışmalarını yapıyorum ve bunları oyuncularımla beraber antrenmanlarda yapıyoruz. Belki her zaman bunu başaramıyoruz. Kayseri maçında ikinci yarıda oyuna bir türlü dahil olamadık. Bu planımız değildi. Maçtan önce strateji koyarsınız. Kimi zaman bu durum gerçekleşir buna örnek evimizde oynadığımız Gaziantep FK maçıdır. Çok farklı kazanacağımız maçı kaybettik. Kimi zaman da çok iyi analizler yapıp maça çıkarsınız, istediklerinizi tam anlamıyla sahaya yansıtamazsınız ancak az pozisyon bulup maçı kazanabilirsiniz. Son dönemde hücum futbolumuzda istediğimiz coşkuyu kaybettik. Pozisyon çeşitlendirmelerini çok fazla yapamadık. Bu kamptaki amacımızda hücumsal anlamda daha iyi olmak için çalışıyoruz” dedi.

Savunmada yüzde 80, hücumda yüzde 55

Takımının ilk 14 haftadaki savunma ve hücum durumlarının değerlendiren Palut; “Futbolda yüzde 100 ulaşmış olmak hiçbir zaman yoktur. Yüzde 100’e ulaştığınızı söylediğiniz anda kendinize gelişme aralığını bırakmamış olursunuz. Savunma anlamında yüzde 80 oranda istediklerimizi yaptık. Birkaç maçta bizim standardımızın dışında goller yedik. Kasımpaşa maçında yediğimiz gol bunlardan biri. Hücumsal anlamda ise en fazla yüzde 55 oranında verimli olduğumuzu söyleyebilirim. Bunu yukarıya çekmek için; hücum setlerini çoğaltabilirim, pratiklerle bunları geliştirebilirim, bireysel oyuncu performanslarını daha yukarıya çekebilirim. Bütün bunların sonucunda bir gelişme alamadıysak o zamanda son çare transferi düşünebiliriz. Şu anda kullandığım ve kullanmadığım oyuncuların performanslarını yükseltip ikinci periyotta hücumsal anlamda yükselmek istiyoruz” şeklinde konuştu.



Yeniden başlangıç yapmak istiyoruz

Takımda şans vermediği oyuncularla yeniden başlangıç yapmak istediğini söyleyen Palut; “Bireysel oyuncunun performansını; fiziksel, taktik, mental ve analiz antrenmanlarla oyunculara destek veriyoruz. Görüntü analizlerini sık sık kullanıyoruz. Bu şekilde artabilir. Bazı oyuncular gerekli şansları bulamadılar. Ya oyuncular hazır değil ya da ben gerekli şansı vermedim. Bu ara onun içinde bir fırsat. Farklı özellikleri olan oyuncularımızı kazanmak istiyoruz. Onlarla yeniden başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

Kayıp vermek istemiyorum

Devre arasında performans aldığı oyunculardan kayıp yaşamak istemediğini söyleyen Palut; “Oyuncularımın bazılarının çok beğenildiğini duyduğum sohbetler içerisindeyim. Geçen seneki kadromuzdan kaleci İbrahim Sehic’in dışarda bıraktığım zaman 10 oyundan 5’ini değiştirmiş bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu noktada Sezon sonuna kadar iyi performansını devam ettirecek oyuncularımı kaybetmek istemiyorum. Devre arasında pozitif performansından dolayı ayrılacak oyuncu istemiyorum” şeklinde konuştu.

Saha içinde farklı, saha dışındaki farklı bir İlhan Palut

Saha içinde farklı, saha dışındaki farklı bir bir İlhan Palut olduğunu ifade eden deneyimli çalıştırıcı; “Son derece konsantreyim. Bu konsantrasyonumu antrenmanda veya saha içinde 1 saniye bile olsa kaybettiğim zaman kendime çok çarpıcı şoklar vererek kendime geliyorum. Antrenmanda, sahada ne yaptırmak istediğimi, hangi verimi almak istediğimin farkındayım. Bazen her antrenör gibi sinirliyim. Tesiste, yemekte, lobide, toplantı öncesi ve sonrasında oldukça oyuncularla keyifli sohbetler gerçekleştiriyoruz. Oyuncularımda benimle ne zaman isterlerse sohbet edebileceklerini biliyorlar. Tanıyan herkes şunu der: Sahadaki İlhan Palut ile dışardaki İlhan Palut çok farklı derler. Dışarda daha çok sakin ve sabırlıyım ancak saha içinde bu sakinlik ve sabır daha az olabiliyor ancak bu ikisini dengede tutabildiğimi düşünebiliyorum” açıklamalarını yaptı. SPOR SERVİSİ