Dünya Kupası'nda boy gösteren Calvo, Konyaspor kampına katıldı

Dünya Kupası'nda boy gösteren Calvo, Konyaspor kampına katıldı
Arabam.com Konyaspor'dan 2022 Dünya Kupasına katılan tek futbolcu olan Francisco Calvo, yeşil-beyazlıların Antalya'daki kapına katıldı

Arabam.com Konyaspor'dan 2022 Dünya Kupasına katılan tek futbolcu olan Francisco Calvo, yeşil-beyazlıların Antalya'daki kapına katıldı.

Kosta Rikalı stoper Dünya Kupası'nda boy gösterdi. H Grubunda İspanya, Almanya ve Japonya'ya karşı mücadele eden Kosta Rika, grubu 3 puanla son sırada tamamlamıştı. Calvo, Kosta Rika'nın İspanya'ya 7-0 mağlup olduğu ve Japonya'yı 1-0 mağlup ettiği maçlarda 90'ar dakika forma giymişti. İki maçta da birer sarı kart gören Calvo, son maç olan Almanya karşısında forma giyememişti.

Konyaspor'a sezon başında dahil olan oyuncu hızlı bir şekilde takıma adapte oldu. Konyaspor ile 13'ü lig 4'ü kupa olmak üzere 17 maça çıkan Calvo, defansta yaptığı kritik müdahaleler, gösterdiği liderlik ve takımı hücuma çıkarmasıyla beğeni topladı. Savunmada yaptığı işlerin yanına skor katkısını da ekleyen Calvo, ligde 2, Konferans Ligi Elemelerinde de 1 gol kaydetti.