Dev Kartallar sahasında ilk maçına çıkıyor

Dev Kartallar sahasında ilk maçına çıkıyor
Konya, 6 yıl sonra bir Süper Lig maçına ev sahipliği yapacak. Konya’da 4 Mayıs 2016 tarihinden sonra Süper Lig seviyesinde ilk karşılaşma bugün oynanacak. TOFAŞ’ı konuk edecek Dev Kartallar, 2’de 2 yapmayı hedefliyor.

Konya, 6 yıl sonra bir Süper Lig maçına ev sahipliği yapacak. Konya’da 4 Mayıs 2016 tarihinden sonra Süper Lig seviyesinde ilk karşılaşma bugün oynanacak. TOFAŞ’ı konuk edecek Dev Kartallar, 2’de 2 yapmayı hedefliyor.

Hedef 2’de 2

AYOS Konyaspor Basketbol, 2022-2023 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ilk iç saha maçına bugün saat 15.30’da çıkacak. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda TOFAŞ’ı ağırlayacaklar. Karşılaşma BeIN SPORTS 5’ten naklen yayımlanacak. İlk maçında deplasmanda Beşiktaş Emlakjet’i 82-90 mağlup eden Dev Kartallar, taraftarı önünde ilk iç saha maçında Süper Lig’in tecrübeli ekiplerinden TOFAŞ’ı da devirmek istiyor.

Tek eksik Rasheed Sulaimon

Konyaspor Baksetbol’da tek eksik Amerikalı 2 numara Rasheed Sulaimon. Hazırlık maçında sakatlanan tecrübeli oyuncu ilk maçta da forma giyememiş. Koç Engin Gençoğlu ise Rasheed’in sakatlığını atlattığını ancak onu riske atmamak için oynatmayacaklarını söylemişti. Öte yandan Konyaspor’da, Beşiktaş maçındaki yerli oyuncu katkısı oldukça sevindirici karşılanmıştı. Mücadelede Can Altıntığ 12 sayı ile çift hanelere çıkarken, Ramazan’ı 8 sayısı galibiyette önemli rol oynamıştı.

Terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz

TOFAŞ maçı hakkında konuşan Koç Engin Gençoğlu; “TOFAŞ öncelikle Şampiyonlar Ligi’nin ilk 8’ine kurulmuş bir ekip ve yıllardır yatırım yapan basketbolun ciddi parçalarından biri. Oyuncularıma söylediğim ilk şey içerde oynayacağımız her maçı kazanmamız lazım. Kiminle oynuyorsak oynayalım. Bizim öncelikli sloganımız mücadele, mücadele, mücadele… Biz kiminle oynuyorsak hep mücadele göstermek zorundayız. TOFAŞ, evimizdeki ilk maç ciddi rakip, güçlü bir rakip. O yüzden biz yine dersimize iyi çalışacağız. Yine parkede terimizin son damlasına kadar mücadele edip galip gelmeye çalışacağız. Güzel bir maç bizi bekliyor” açıklamalarını yaptı.

Seyirci 6. oyuncu olacak

Maç saatindeki atmosferi görmek için sabırsızlandıklarını ifade eden Koç Gençoğlu; “Süper Lig’de ilk iç saha maçımız. Samsun serisinden sonra tüm basketbol camiası taraftarlarımızın salon içerisindeki yarattığı atmosferi konuşuyor. Oyuncularımız merak ediyor. Geçen seneki play-off maçındaki videoları onlara izletiyoruz. Seyirci bizim 6. oyuncumuz. Rasheed yoksa seyircimiz var. Muhtemelen Rasheed’in açığını bizim Nalçacılılar taraftar grubumuz kapatacak” dedi.

TOFAŞ çok iyi başladı

Ülke basketbolunun en gedikli takımlarından biri olan TOFAŞ, ligdeki ilk maçında ONVO Büyükçekmece’yi 92-53 gibi ezici bir skorla mağlup etmişti. Karşılaşmada 12 oyuncusundan da skor katkısı alan Dimitris Priftis, karşılaşmanın 3. ve 4. periyodunda yabancı oyuncularını dinlendirdi. Büyükçekmece karşılaşmasında Braimoh 13 sayı 8 ribaunt, Boubacar 12 sayı 9 ribaunt, Mustafa 11 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Cecil Nathaneil 10 sayı, 4 ribaunt ve Tyler Ennis 8 sayı 7 asist ile oynamıştı. TOFAŞ, hafta içi FİBA Şampiyonlar Ligi2nde deplasmanda UCAM Murcia’ya 75-72 mağlup olmuştu.

Biletlerin satışı devam ediyor

Karşılaşmanın biletleri passo.com.tr ve Passolig gişelerinden satılıyor. Ayrıca bugün 12 itibariyle Selçuklu Belediyesi Spor Salonu gişelerinden de bilet satışı yapılacak. Karşılaşmada en ucuz bilet 40, en pahalı bilet ise 400 TL’den satılıyor. HALİL YILMAZER