Dev Kartallar İstanbul yolcusu

Dev Kartallar İstanbul yolcusu
AYOS Konyaspor Basketbol Pazar günü deplasmanda oynayacağı Darüşşafaka maçı için bugün Konya’daki son çalışmasını yaptıktan sonra yarın sabah saatlerinde İstanbul’a gidecek.

AYOS Konyaspor Basketbol, pazar günü deplasmanda oynayacağı Darüşşafaka maçı için bugün Konya’daki son çalışmasını yaptıktan sonra yarın sabah saatlerinde İstanbul’a gidecek.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig’inde evinde oynadığı Aliağa Petkimspor maçını kazanarak 3 maçlık mağlubiyet serisine son veren AYOS Konyaspor Basketbol Pazar günü deplasmanda süper ligin köklü ekiplerinden Darüşşafaka ile karşılaşacak. Maçın hazırlıklarını hafta içi Konya’da sürdüren Dev Kartallar bugün son antrenmanını yapacak ve yarın maç için İstanbul’a uçacak. Maçın oynanacağı salonda son antrenmanını yapacak olan yeşil-beyazlılar maç saatini beklemeye başlayacak.

Sakat oyuncuların durumu maç günü netleşecek

Aliağa Petkimspor maçında sakat şekilde parkeye çıkan ve büyük performans gösteren Alex Perez ve Can Altıntığ DAÇKA karşısında süre almaları maç gününde netlik kazanacak. Petkimspor maçında oynamayan Mert Gizir’in bu karşılaşmada da forma giymesi beklenmiyor.

Hazırlıklar devam ediyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig 9.hafta maçında pazar günü deplasmanda Darüşşafaka ile karşılaşacak AYOS Konyaspor Basketbol karşılaşmanın hazırlıklarına dün yaptığı antrenman ile devam etti. Başantrenör Engin Gençoğlu ve yardımcı antrenörler eşliğinde Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda yapılan antrenman, ısınma ile başladı. Antrenmanın ana bölümünde teknik ve taktik çalışmalar yapan Dev Kartallar kuvvet çalışması ile antrenmanı tamamladı. Yeşil-beyazlılar bugün saat 13.00'de yapacağı antrenman ile hazırlıklarına devam edecek.

Deplasmandaki 2.galibiyet peşinde

Geride kalan 8 haftada 4 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile 12 puan toplayan AYOS Konyaspor Basketbol ligin ilk yarısının bitimine 7 hafta kala ilk 8 içinde yer almayı hedefliyor. 8.haftada Aliğa Petkimspor’u evinde devirerek 3 maçlık kötü gidişata son veren Dev Kartallar DAÇKA’yı mağlup edip çıkışını sürdürmek istiyor. Bu sezon deplasmanda yalnızca Beşiktaş Emlakjet’i mağlup edebilen yeşil-beyazlılar Fenerbahçe BEKO, Türk Telekom ve Anadolu Efes maçlarında mağlup oldu.

DAÇKA formda

Ligde oynadığı son 3 maç olan Galatasaray NEF, Bahçeşehir Koleji ve ONVO Büyükçekmece maçlarını kazanan DAÇKA, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ise Çarşamba günü deplasmanda oynadığı Ludwigsburg maçını da kazandı. Kadrosunda 4 yabancı bulunan İstanbul temsilcisi yerli ağırlıklı kadro ile mücadele ediyor.

Morgan fırtınası

Deneyimli basketbolcu Jordan Morgan bu sezon 13 sayının altına düşmedi. 31 yaşındaki uzun, Beşiktaş maçında 27, TOFAŞ maçında 23, Fenerbahçe Beko maçında 13, Gaziantep maçında 14, Türk Telekom maçında 30, Merkezefendi maçında 24, Anadolu Efes maçında 15 ve son oynanan ve 89-84 kazanılan Aliağa Petkim maçında 20 sayı kaydetti. Pota altında ribauntların yanı sıra takım arkadaşlarına yaptığı asistlerde de dikkati çeken Slovenyalı pivot, muhteşem bir sezon geçiriyor. Bazı takımların transfer radarına da giren Morgan, ligde ilk 8 haftada 20,7 sayı, 7,5 ribaunt ve 2,5 asist ortalamaları tutturdu. Başarılı basketbolcu, sayı krallığında ilk sıradaki yerini korurken, maç başına 24,75 verimlilik puanı ile bu alanda da en iyi oyuncu oldu. Maç başına 32 dakika 37 saniye parkede kalan 31 yaşındaki basketbolcu, 8 maçta 60 ribaunt alarak ligin en çok ribaunt alan 8. oyuncusu konumunda da bulunuyor. ABDİL EMİROĞLU