1922 Konyaspor Teknik Patronu Bekir Mehtap: Ayağa Kalkacağız!

1922 Konyaspor Teknik Patronu Bekir Mehtap: Ayağa Kalkacağız!
 S.Yazı İşleri Müdürü
1922 Konyaspor Teknik Direktörü Bekir Mehtap, geride kalan 10 haftalık süreci Konya’nın Sesi Gazetesine değerlendirdi. Amaçlarının Konyaspor A Takımına oyuncu hazırlamak olduğunu vurgulayan Mehtap, kısa süre içinde ayağa kalkacaklarını belirtti.

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Bekir Mehtap, geride kalan 10 haftalık süreci Konya’nın Sesi Gazetesine değerlendirdi. Amaçlarının Konyaspor A Takımına oyuncu hazırlamak olduğunu vurgulayan Mehtap, kısa süre içinde ayağa kalkacaklarını belirtti.

“AMACIMIZ KONYASPOR’A OYUNCU VEREBİLMEK”

1922 Konyaspor’un amacından bahseden Teknik Direktör Bekir Mehtap; “Birçok şeyi kabullenmemizin sebebi; Konyaspor Akademimizin yıllarca çeşitli yaş kategorilerinde oynattığı oyuncularımızın 1922 Konyaspor ile beraber gelişimlerini devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu kategoride görünen oyuncularımızın içerisinde milli takımlara da giden oyuncularımız var, çeşitli başarılarını takip ettiğimiz oyuncularımız var. Burada oyuncuların gelişimini sürdürmeye çalışan yapıdayız. Bizim amacımız şampiyon olmak değil, o hedefle yola çıkılmadı. Amacımız; devre arası veya sezon sonunda Konyaspor A Takımına ne kadar oyuncu kazandırabiliyorsak, o zaman başarılı bir dönem geçirmişiz diyebiliriz. Bu amaç doğrultusunda olmadan ve bu amacın dışına çıkarak ligde ikinci olsak, on üçüncü olsak veya beşinci olsak ne olur? Hiç oyuncu vermedikten sonra burası yıllardır bu amaçla burada. Bunu gerçekleştiremezsek buradaki başarı asla gerçek olmaz” dedi.

“OYUNCULARIN GELİŞİMİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Akademiden gelen oyuncuların kendilerini geliştirmeleri için 1922 Konyaspor’un önemli bir takım olduğunu ifade eden Bekir Mehtap; “Akademiden gelen oyuncular için memnun olduğum yönler de var geliştirmek zorunda oldukları taraflar da var. 4-5 tane üzerinde durmamız gereken oyuncularımız var. Gelişimlerini yakından takip ediyoruz. A Takımdan rapor istenildiği takdirde elbette bunu sunacağız. Şu an isim söylemek doğru olmaz. Saha çalışmalarımızda bunların üzerinde duruyoruz ve bunları geliştirmeye çalışıyoruz. Bir yandan da maç periyodu içinde müsabaka kazanmaya çalışıyoruz. Burası skor almak için mi, yoksa oyuncu yetiştirmek için mi var. Bu ayrımı iyi yapmak lazım. Skorlara dayalı bir sistem yapacaksak o zaman ona göre bir takım kurmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“MAÇLAR SAHADA KAZANILIR”

Akademiden gelen oyuncuların resmi müsabaka havası soluduklarını ve her geçen gün gelişmeye devam ettiklerini aktaran Mehtap; “Şu ana kadarki bölümde bu çocuklarımızın bulunduğu bölüm yetiştirici kısımdaydı. Yetiştirilen bölümdelerdi. Şimdi yarışmacı kısma geldiler. Yarışmacı bölümde diğer takımlardaki tecrübeli ve deneyimli oyuncu durumu skorlara etki ediyor. Akademide oyuncular çıktıkları maçlarda sonucun ne olduğunun çok büyük bi önemi yok, çünkü yetişme döneminde yer alıyor. Şu yarışmacı kısımdalar. Bizler bu farkı kapatmak için fiziksel olarak daha iyi hale gelmeye çalışıyoruz. Daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Çocuklarda bunu yapıyorlar. Son 2-3 maçtır rakiplerdeki tecrübeli oyuncu kısmı ağır basıyor. Skor değişiyor, hakemler etkileniyor. Tribünler ile olan diyaloglarda oyuncular etkileniyor. Maçlar sahada kazanılır, Kağıt üstünde kimin favori olduğunun bi önemi yok. Sahaya çıktığında bu farkı kapatmalısın” açıklamalarını yaptı.

“BİR ŞEKİLDE BU TAKIMI AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Kendimizi puan tablosunda bulduğumuz yerde görmek bize yakışmıyor diyen genç çalıştırıcı; “Çokta mutlu değiliz. Teknik adamlık kariyerimde bu kadar mağlubiyetim yok toplamda. O yüzden bu yaşadığımız alışkın olduğumuz bir süreç değil. Kaybetmeme alışkanlığını bu kulüpten söküp atmamız gerekiyor. Burada herkese çok fazla görev düşüyor. Bu tabloyu tersine çevirmek için gayret ediyoruz. İnancımı kaybetmiyorum. Bir şekilde bu takımı ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

“KİMSE YOLDA BOĞUŞTUĞUNUZ DALGALARLA İLGİLENMİYOR”

Ekibimizle beraber her antrenmanı ve her maçı kaydediyor, izliyor ve ardından analiz yapıyoruz diyen Mehtap; “Her maç üzerine koyarak gidiyoruz. Fiziksel, psikolojik, takım oyunu ve maç periyodunda güçlükleri aşabilme becerisi. Bu dört ana noktada gelişimimiz gözle görülür biçimde yükselmiş durumda. İlk maçlarda kendi sahamızı geçemiyorken, üçüncü bölgeye oyunu taşımakta zorlanırken şimdi özellikle ikinci yarılarda buna deplasmanda dahil, oyunu rakip sahaya yıkan bir takım haline geldik. Ancak dışarıdaki gözler için limana yanıştık mı, yanaşmadık mı o önemli. Yoldaki dalgalarla boğuştuğunuzla kimse ilgilenmiyor. Bu görüşe de saygı duyuyorum. Çocukların moral motivasyonu düşmemesi için bizlere skor lazım, tabela kesinlikle önemli. Bunu da aştığımız zaman zaten hedeflerimize ulaşmaya yaklaşacağız. 2 ay olmadı henüz çalışmalara başlayalı” şeklinde konuştu.

“AKDEMİNDEKİ OYUNCULAR LİG TECRÜBESİ İLE BASAMAKLARI DAHA HIZLI ÇIKABİLİRLER”

Akademiden gelen oyunculara maç havasını kazandırmak istediklerini ifade eden Mehtap; “Oyuncu seçimi, doğru gelişim periyodu.. Aslında burada bizler yarışmacı profili geliştirebiliriz. Bizdeki oyuncuların yarışmacı kimliğine sahip olmalarına yardımcı oluruz. Maç kaybetmek, kazanmak nasıl olur, bunun etkisi nedir bunu öğretmiş oluruz. Taktik anlamdaki gelişimlerini devam ettirmek zorundayız. Akdemindeki oyuncular lig tecrübesi ile basamakları daha hızlı çıkabilirler. 1-2 sene oyuncu için çok uzun zamanlar aslında. Gelişim gösterebilir. Bu birazda kulübün imkanlarına da bağlı aslında. Çalışma ortamındaki imkanların sağlam olması gerekir. Teknik ekibin becerilerde elbette oyuncu gelişi noktasında önemli. A Milli Takımın son Konya’da oynadığı Letonya maçının kadrosuna bundan 4-5 sene önce 2. Lig, 3.Lig’de forma giymiş oyuncuların yer aldığını görüyoruz” dedi.

“BU ŞEHİR, BU ÇOCUKLARA DESTEK OLSUN”

Destek beklediklerini söyleyen Mehtap; “İlk haftalarda evimize gitmedik ve çok yoğun tempoda çalıştık, halen de çalışıyoruz. Birçok oyuncunun ilk defa yaşadığı bir süreç burası 3.Lig. Biz memleket olarak birbirimizi aşağıya çeken bir görüntü çiziyoruz. Öyle bir görüntümüz var. Öncelikli olarak Başkanımız Fevzi Tezcan bu zor zamanda elini, gövdesini taşın altına koyarak başkan oldu. Kendisi ile beraber zor bir sürecin içine girdik. Haksız yere negatif eleştirilerde bulunuluyor. Bu bizi üzüyor. Biraz bize destek olsunlar, bu çocuklara destek olsunlar. Selçuk Üniversitesi çok uzak bir yer değil” ifadelerini kullandı.

“DAHA FAZLA SPONSORLUK GEREKİYOR”

1922 Konyaspor’un bu şehrin 2 profesyonel takımından birisi olduğunu ifade eden Mehtap; “Bir tanesi göz bebeğimiz Konyaspor, diğeri de Konyaspor’a futbolcu kaynağı sağlaması beklenen 1922 Konyaspor. Başka şehirlerde, başka illerde profesyonel lige çıkmak için can atarlar biz ise elimizdeki değerin kıymetini az biliyoruz. Daha fazla destek, daha fazla sponsorluk gerekiyor. Şehrin ileri gelenlerinin bize omuz vermesini bekliyoruz. Tribünde taraftarın önünde oynamak istiyoruz. Camiamıza bizlere destek olmasını bekliyoruz.

“HAKSIZLIĞA UĞRADIĞIMIZ ZAMANLAR OLDU”

Hakemleri konuşan bir teknik adam olmadığını ifade eden Mehtap; “İl takımlarıyla oynadığımız maçlarda o şehrin valisinin, belediye başkanının ya da bürokratının ‘Hocam hoş geldiniz, bir şeye ihtiyacınız var mı ?’ sorusu bile hakemlerin etkilenmesi için yetiyor. Biz öyle bir avantaja sahip değiliz. Bizler sesimiz çıktığı kadar sahadaki çocuklarımızla birlikte savaş veriyoruz. Haksızlığa uğradığımız ve yanlış hakem kararlarına maruz kaldığımız maçlar oldu. Bunun tek sebebi de pilot takım görüntüsünde olmaktır. Çokta sahip çıkılan bir görüntüde olmadığımız içindir. Bu Türkiye’nin gerçeği” ifadelerini kullandı.

“BURADA BAZI ŞEYLERİ BAŞARMAK İSTİYORUM”

Kariyer hedeflerinden bahseden Bekir Mehtap; “Bu işe başlarken belli amcalar seçip tercih ediyorsunuz. Kariyer planlaması yapıyorsunuz. Hedefler kurarak yola çıktım. Hedeflerim elbette var ve bu üst ligler. Amatör Lig’de iki farklı takımla namağlup şampiyon oldum. 2 kez BAL’a yükseldim. Konyaspor Futbol Akademisinde ‘Atletik Performans Birimi’ oluşturduk. İşin akademik boyutuyla bir şeyler yapmaya çalıştık. Kariyer planlamamda pandemi dönemi yüzünden maalesef 2-3 senelik bi kayıp yaşadım. Herkes yaşamıştır. Hedefim daha üst ligler. Maddi anlamda bir beklenti yüzünden 1922 Konyaspor’da değilim. Burada bazı şeyleri başarmak istiyorum. Başka şehirlerde de çeşitli tecrübeler yaşamak istiyorum. Üst liglere çalışmaya yönelik olarak kendimi odaklıyor ve gelişiyorum. Konyaspor A Takımı da buna dahil” dedi. ÖZEL RÖPORTAJ HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi