Başarı Var, Destek Yok

Başarı Var, Destek Yok
Başarılı bir sezon geçiren arabam.com Konyaspor, iç sahada istediği taraftar desteğinden mahrum kaldı. Anadolu Kartalı, maç başına 9 bin taraftar ortalaması ile bu alanda Süper Lig’de 9. sırada yer aldı

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in ilk 14 haftasında stadını dolduramadı. Pandemi sonrasında futbolseverlerin maçları statta izleme alışkanlığında düşme yaşanırken, turnike sorunu, bilet fiyatları gibi etkenlerle de taraftar sayısını düşürdü. Ayrıca yeşil-beyazlı kulüp, İslami Dayanışma Oyunları nedeniyle stat zemininde oluşan sıkıntıdan ötürü iç sahadaki ilk 3 maçını kendi sahasında oynayamamıştı. Bu olumsuzluk da seyirci ortalamasını olumsuz etkiledi. Anadolu Kartalı, Konya’da oynanması gereken, Başakşehir, Fenerbahçe ve Hatayspor karşılaşmalarını Eskişehir’de oynamak zorunda kaldı.

En kalabalık maç Fenerbahçe

Süper Lig’de ilk 14 haftanın seyirci ortalamaları açıklanırken, Konyaspor önceki sezonlara oranla büyük düşüş yaşadı. Yeşil-beyazlı ekip, sahasında ortalama 9 bin 29 taraftara maçlarını oynadı ve bu alanda 9. sırada yer aldı. Konyaspor, bu sezon iç sahada en kalabalık maçını Eskişehir’de oynadığı Fenerbahçe maçında yaşadı. Yeşil-beyazlı ekibin 1-0 kazandığı maçı 14 bin 172 biletli seyirci canlı izledi. Temsilcimizin Konya’da oynadığı müsabakalarda ise Ümraniyespor maçını 12 bin 456, Gaziantep FK maçını 12 bin 524 ve Kasımpaşa karşılaşmasını 10 bin 193 taraftar takip etti.

Galatasaray ilk sırada

27 puanla ikinci sırada yer alan Galatasaray, maç başına 45 bin 921 ile seyirci sayısında ilk sırada yer aldı. 29 puanla lig lideri Fenerbahçe 40 bin 23 ile ikinci sırada yer alırken, Beşiktaş 35 bin 189 ile üçüncü, Trabzonspor da 26 bin 705 ile dördüncü sırada kendine yer buldu. Bu takımlar haricinde en iyi seyirci ortalamasını 20 bin ile başarılı bir sezon geçiren Adana Demirspor yakaladı. Fatih Karagümrük bin 758 ile Süper Lig’in bu istatistiğinde son sırada yer aldı. Medipol Başakşehir, 2 bin 728, Gaziantep FK 2 bin 847, Kasımpaşa da 2 bin 869 ile son sıralarda yer alan diğer takımlar oldu.