3 Puandan Başkası Yalan

3 Puandan Başkası Yalan
Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 12.haftasında bugün saat 14.30’da evinde Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 12.haftasında bugün saat 14.30’da evinde Kasımpaşa’yı ağırlayacak. 3 maçtır galibiyete hasret durumda olan Anadolu Kartalı’nda hedef Kasımpaşa maçıyla galibiyet hasretine son vermek.

Hasrete son verelim

Spor Toto Süper Lig’e oldukça iyi bir başlangıç yapan Arabam.com Konyaspor, 6.haftayı lider kapatarak, 7 haftada oynayacağı Galatasaray maçına lider olarak çıkmıştı. Sezonun ilk 6 haftasında 14 puan toplayan Anadolu Kartalı son oynadığı 3 karşılaşmada yalnızca 2 puan toplayabildi ve galibiyet elde edemedi. Konyaspor, bu maçı kazanarak galibiyet hasretine son vermek istiyor.

Sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor

Konyaspor’da sakatlığı geçen Cebrail Karayel bu maçta kadroya dönecek. Konyaspor’da zorlu maç öncesi herhangi bir eksik oyuncu bulunmuyor. Kadro istikrarı yakalayan İlhan Palut zorlu karşılaşmada Adana Demirspor maçından çok fazla değişiklik yapmayan Genç çalıştırıcının takımını Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Amir, Endri, Muric, Bytyqi ve Diouf 11 ile sahaya sürmesi bekleniyor.

Son galibiyet 2 Ekim

Son galibiyetini 2 Ekim’de evinde oynadığı Ümraniyespor karşılaşmasında alan yeşil-beyazlılar oynadığı son 3 maçta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Antalya deplasmanından 1 puanı 90+6’da alan Konyaspor, evinde Gaziantep FK’ya 1-0 mağlup olmuştu. Ligdeki son maçında ise Adana Demirspor deplasmanından 1-1’lik sonuçla döndü. Konyaspor ligin ilk 2 haftasında da iki maçtan beraberlikle ayrılmıştı.

23. randevu

Konyaspor ile Kasımpaşa, bu maçla beraber Süper Lig tarihinde 23. kez karşı karşıya gelecek. Aralarında daha önce oynanan 22 maçta Konyaspor 9 kez sahadan galip ayrılırken, Kasımpaşa ise 5 defa rakibini mağlup etti. 8 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Bu maçlarda Konyaspor 39 kez gol sevinci yaşarken, Kasımpaşa 31 defa fileleri havalandırdı. İki takım Konya'da 11 kez karşı karşıya geldi. Konyaspor, bu maçlarda 7 kez rakibini mağlup ederken, 1 maçtan yenilgiyle ayrıldı, 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Konyaspor sahasındaki maçlarda 22 kez gol atma başarısı gösterirken, Kasımpaşa 14 kez gol sevinci yaşadı. Geçen sezon ligin ikinci yarısında Konya'da oynanan karşılaşma 4-4 eşitlikle bitmişti.

Kasımpaşa formsuz

Konyaspor’un 12.haftada evinde ağırlayacağı İstanbul temsilcisi Kasımpaşa’da oldukça formsuz. Mavi-beyazlılar son oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Lige kötü başlayan İstanbul temsilcisi ilk 3 maçında 3 mağlubiyet yaşamıştı. Daha sonrasında toparlayan Kasımpaşa, 5 maçta 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet almıştı. 11 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Kasımpaşa 12 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Atilla Karaoğlan düdük çalacak

Konyaspor ile Kasımpaşa arasında oynanacak karşılaşmayı Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Süleyman Özay yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak. Sakarya bölgesi hakemi olan Atilla Karaoğlan Süper Lig'de 58 maç yönetti. Bu maçların 25'ini ev sahibi, 18'ini ise deplasman takımları kazandı. 15 maç ise berabere sona erdi. Atilla Karaoğlan en son Konyaspor'un 21 Kasım 2021 tarihinde Süper Lig'de oynadığı ve 3-0 galip geldiği Çaykur Rizespor maçında görev aldı. HALİL YILMAZER