1922 Konyaspor Teknik Direktörü Bekir Mehtap: Nefes aldık!

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Bekir Mehtap: Nefes aldık!
 S.Yazı İşleri Müdürü
1922 Konyaspor’da Teknik Direktör Bekir Mehtap, Sivas Dört Eylül karşısında alınan galibiyeti, ilk yarında oynanan son Fatsa Belediyespor ile Bornova maçlarının ve devre arası planlarını değerlendirdi.

1922 Konyaspor’da Teknik Direktör Bekir Mehtap, Sivas Dört Eylül karşısında alınan galibiyeti, ilk yarında oynanan son Fatsa Belediyespor ile Bornova maçlarının ve devre arası planlarını değerlendirdi.

Her hafa oyun gücümüzü yükselttik

Ligde 4 ay sonra gelen ilk galibiyeti ve bu 2-0’lık galibiyetin takım üzerindeki etkisinden bahseden Bekir Mehtap; “Hafta sonu aynı puanda olduğumuz rakiple oynadığımız maçta galip gelmek mutluluk verici. Çocuklar baştan sona mücadele gücünü bırakmadan son düdüğe kadar kazanma arzusunu asla eksiltmeden müsabakayı kazandılar. Tabi ki haftalardır bunu bekliyorduk. Özellikle son 4-5 maçımızda ortalama 8-9 pozisyon buluyorduk. Her hafta oyun gücünü yükselttik. Sezon başından beri en büyük sıkıntımız gol atamamaktı. Bu sorunumuz bizi bu noktalarda tuttu. Dört Eylül Sivas maçında bunu başardık ve galip geldik. Çocuklar bunu hak ettiler. Hepimiz adına moral oldu. Sadece 3 puan aldık. Önümüzde çok maç var. Tehlikeli pozisyondayız, alt sıralardayız. Nefes aldık, bundan sonraki karşılaşmalarda gol sorunu yaşamadığımız sürece sahadan yenilmeden ve hatta galip şekilde ayrılacağımızı düşünüyoruz” dedi.

İlk yarı bitmeden riskli alandan çıkmak istiyoruz

Pazar günü deplasmanda oynanacak Fatsa Belediyespor karşılaşmasını değerlendiren Mehtap; “Fatsa maçına hafta başından beri çalışıyoruz. Fatsa ve Bornova maçlarıyla ilk devreyi kapatacağız. Tabi ki Sivas maçının anlam kazanabilmesi için kalan iki maçtan da mümkün olduğu kadar puan çıkartmayı hedefliyoruz. En azından biraz daha üst tarafa tırmanmak istiyoruz. Üzerimizde Akhisarspor var ve aramızda da 3 puanlık bi fark var. Küme düşme potasından çıkmak istiyoruz” açıklamalarını yaptı.

Transfer yapmak istiyoruz

Devre arasında oldukça uzun bir hazırlık dönemi olduğunu ifade eden deneyimli çalıştırıcı; “30-35 günlük devre arası hazırlık dönemi var. İkinci hazırlık dönemi olarak düşünebiliriz. Devre arasında transfer yapmak istiyoruz ve eksik bölgelerimize oyuncu almak istiyoruz. Bu durum Konyaspor tarafından olacak desteklerle de ilgili. Sezon başı yaşayamadığımız hazırlık dönemini devre arasında sıkı ve yoğun bir şekilde geçirip ikinci yarıya bambaşka bir 1922 Konyaspor olarak başlamak zorundayız. Başka bir çaremiz yok” şeklinde konuştu.

Destek bizi mutlu etti umarım devamı gelir

Konyaspor’da başkanlık koltuğuna oturan Ömer Korkmaz’ın kendileri ile ilgilendiklerini ifade eden Mehtap; “4 Eylül’de Fevzi Başkan ile birlikte yola başladık. Zor bir durum içine girdik. Fakat son oynadığımız Sivas maçına kadar kendi haline bırakılmış bir takımdık. Sağ olsun yeni seçilen Konyaspor Başkanımız Ömer Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri destek için soyunma odamıza indiler. Bu bizim için son derece önemli. Bu çocukların özgüven ve motivasyonu için çok değerliydi. Arkalarında Konyaspor Kulübünün olmalarını hissetmeleri onların ileriye umutla bakmalarını sağladı. Son derece önemliydi. Bu tür şeyler oyuncularımızın hak ettiği ve beklediği şeyler. Bu takım Konya’nın iki profesyonel takımından bir tanesi. Bize sahip çıkmaları ve destek vermeleri mutlu etti umarım devamı gelir ancak bu şekilde ilerleyebiliriz” ifadelerini kullandı. ÖZEL RÖPORTAJ - HALİL YILMAZER