Konyaspor 3. maçında mağlup

Konyaspor 3. maçında mağlup
Konyaspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turunda 28 Temmuz Perşembe günü oynayacağı BATE Borisov karşılaşması öncesinde son provasını İstanbul’da Medipol Başakşehir ile yaptı. Konyaspor karşılamadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmada iki takım oyuncuları seremoniye 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle ay-yıldızlı tişörtlerle çıktı.
Temsilcimizde izinli olan ve hafif ağrıları bulunan Adil Demirbağ, Yasir Subaşı, Oğulcan Üngün, Zymer Bytyqi ve Amar Rahmanovic, kadroda yer almadı. Ayrıca kadroda düşünülmeyen Barış Yardımcı ve Mpoku da maç kadrosuna alınmadı.
Konyaspor karşılaşmaya; Sehic, Ahmet Oğuz, Uğurcan, Calvo, Guilherme, Soner, Amir, Amilton, Michalak, Çekiçi ve Cikalleshi 11’i ile başladı. Dengeli geçen maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.
Teknik direktör İlhan Palut, ikinci yarıda süre almayan diğer oyunculara şans vererek oyuncuların son durumunu yakından gördü. Başakşehir, 62. dakikada 1-0 öne geçti. Savunmadan çıkarken top kaybı yapan Konyaspor, kalesinde golü gördü. Sağdan yapılan ortada Patryk Szysz’nin çevirdiği topta Enzo Crivelli, topu filelere gönderdi.
Geriden oyun kurmak isteyen Konyaspor, savunmasından çıkarken basit top kayıpları yaptı. Kalan dakikalarda yeşil-beyazlı ekibin gol çabaları sonuç vermedi ve karşılaşmadan Medipol Başakşehir, 1-0 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Konyaspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde BATE Borisov ile oynayacağı karşılaşmaların öncesinde oynadığı son hazırlık sınavından mağlubiyetle ayrıldı.