Konya Mutfağının İncisi: Zülbiye Yemeği Tarifi
Konya'nın gizli kalmış lezzetlerinden biri olan Zülbiye, yüzyıllardır sofraları süsleyen, doyurucu ve lezzetli bir yemek. Özellikle kış aylarında içleri ısıtan bu geleneksel yemek, hem Konyalılar hem de şehri ziyaret edenler tarafından büyük beğeni topluyor.
Peki, bu eşsiz lezzetin sırrı ne? İşte Zülbiye'nin yapılışı ve Konya mutfağındaki yeri hakkında merak edilenler:
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti (kaburga ön kol karışımı)
500 gr arpacık soğan
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı silme karabiber
Yapılışı:
Kuşbaşı eti önceden biraz haşlayın ve tencerenin dibine yerleştirin. Başka bir kapta yağla soğanı biraz kavurun ve karabiberi ilave edip karıştırın. Salçayı da ekleyerek salçanın pişmesini sağlayın. Önceden hazırlanan etin üzerine hazırladığınız salçalı soğanı ilave edin. Üzerine 1-2 su bardağı haşlanan etin suyundan ilave edin. Bir kaşık tuz ilave ederek ocakta etler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kaynak:Konya'nın Sesi