İftara Ne Pişirsem? Konya Mutfağından Çirli Tarifi
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
ÇİRLİ
Malzemeler:
150 gr ufak parçalanmış kuzu kaburgası
200 gr kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı iç yağı veya kuyruk yağı
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı salça
1 orta boy soğan
1 su bardağı siyah çekirdekli üzüm (mevsime göre siyah kuru üzüm)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
Yapılışı:
Yağları tencereye alıp etleri de ekledikten sonra renk alana dek kavurun. Toz biber, salça, tüm şekilde bir baş soğan tüm olarak tencereye eklendikten sonra yeteri kadar su ilave edin ve etler yumuşayana kadar pişirin. Üzümleri ekleyin ve şişinceye kadar kaynatın. Kıvam alınca karabiber ve şekeri ekleyin. Bir taşım kaynayıp yeteri kadar dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun…