MHP Konya’da ‘Devlet Yanında’ programları başladı

MHP Konya’da ‘Devlet Yanında’ programları başladı
MHP Konya İl KAÇEP (Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından Sorumlu) Başkanlığı tarafından kadınlara "Devlet Yanında" temalı eğitim programlarının ilki MHP Konya İl Başkanlığında yapıldı.

KAÇEP'ten Sorumlu MHP Konya İl Başkan Yardımcısı Yasemin Demir Yurteri ve Konya İl KAÇEP Yönetiminin başkanlığında yapılan programa MHP MYK Üyesi Güzide Çipan ve MHP'li kadınlar katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Konya İl Müdürlüğü’nden bir uzman toplantıya katılan kadınlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Kadın Politikaları hakkında bilgiler verdi.

Programda bir konuşma yapan MHP MYK Üyesi Güzide Çipan; “55 Yıllık bir siyasi geçmişi olan Türkiye’nin önemli değişim ve kriz anlarında milleti merkeze alan tavrı ile sorunlara çözüm üretmeyi ilke edinen anlayışımızın gereği olarak kadınlara bu eğitim toplantılarını hazırlayan Konya İl Başkanlığımıza ve KAÇEP yönetimine teşekkür ederim.

Böylesine milli geleceğimizi ilgilendiren aile değerlerinin kadının şahsiyeti üzerinden var edilip sürdürülebileceği gerçeğinden hareketle sizlerin değerli katılım ve katkıları ile meseleleri birlikte ele almaktan büyük mutluluk duyduğumu iletmek isterim.

Milliyetçi Hareket Partisi 55 yıllık mazisiyle Türk Milleti odaklı siyasetiyle asil Türk kadınına hak etiği değeri veren bir partidir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli şanlı Türk Tarihinin her döneminde görüldüğü gibi güçlü Türk Kadınıyla Güçlü Türkiyenin kurulacağını her zaman vurgulamakta ve kadınlarımıza hak ettiği değeri vermektedir. Şunu özellikle belirtmek isterim ki Türkiye Yüzyılında Türk Kadınlarının desteklediği parti Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır, İnşallah bunu önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.” dedi.

KAÇEP'ten Sorumlu MHP Konya İl Başkan Yardımcısı Yasemin Demir Yurteri yaptığı konuşmada;

“Değerli hanımlar; Milliyetçi Hareket Partisi olarak, 55 yıldır milletimizin tarihinden ve köklerinden gelen değerlerinden ilham alarak, demokratik standartları yükseltip, temel insan hak ve özgürlüklerini koruyup geliştirerek, vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırıp, huzur ve güveni sağlayarak milletimize hizmet etmeyi amaçlamaktayız.

MHP gücünü, birlik ve beraberliğimiz ile Türk Milleti’ne olan sarsılmaz sevgiden alan bu kutlu yürüyüşümüzde; sorumlu siyaset anlayışının bir gereği olarak 'önce ülkem ve milletim, sonra partim' şiarı ile Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin önderliğinde toplumumuzun her kesimini kucaklayarak, 'Yaradılanı Severiz Yaradandan Ötürü' düşüncesiyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Amacımız dayanışmayı, paylaşmayı ve kardeşliği esas alan ahenk içinde huzurlu bir toplumsal düzenin tesis edilmesidir.

Bu kapsamda bu düzenin sağlanmasında biz kadınların rolü de çok büyüktür. Nitekim Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli şu sözlerinde Türk Kadınının bunun altını çiziyorlar;

"...Kadın demek insan demektir.

İnsanın mutsuz olduğu yerde devlet istikrarlı olamaz.

İnsanın korku içinde olduğu yerde asayiş ve huzurdan iz bulunamaz.

Kadın ailedir, kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın teminattır.

İl Bilge Hatun'a bakınız bunu görürsünüz.

Hayme Ana'ya bakınız aynısını görürsünüz.

Kahraman Türk Kadınına bakınız buna şahitlik edersiniz.”

Kadın, Türk toplumu içerisinde annelik özelliğinden kaynaklanan yüce bir değer olarak kabul edilmiştir. Çünkü kadın var oldukça aile de var olmuş, aile var oldukça devlet de var olmuştur. Kadına önem vermek aileye önem vermek, aileye önem vermek ise topluma önem vermek demektir.

Türk tarihine baktığımızda; Türk kadının yeri tarihsel süreç içerisinde bir takım değişiklikler göstermesine rağmen, devlet yönetimi ve toplumsal yaşamda her dönemde özel bir öneme sahip olmuştur.

İlk Türk devletlerinde kadın her zaman için önemsenmiş hatta gerektiğinde devlet yönetimi dahi kadınlara teslim edilmiştir. Kadınlar, birçok defa yaşandığı üzere savaşlarda ordunun başında görev yaparak devletin devamlılığı için mücadele etmiştir. İlbilge hatun. Tomris hatun bu isimlere en güzel örneklerdir.

Anadolu Selçuklu döneminde FATMA BACI nın önderliğinde Türkmen kadınların bir araya gelerek BACIYAN-ı RUM olarak bilinen dünyanın ilk kadın teşkilatlanmasının kurulduğu görülmektedir. Burada bacı kardeş-abla anlamına gelirken RUM kelimesi ANADOLU yu temsil etmektedir. Fatma bacı bu teşkilat ile kadınların dini, tasavvufi ve el sanatlarında gelişmesini hedeflemiştir. Zamanla bununla kalmamış ata binip ok atarak Anadolu da Moğolların Kayseri’yi istilasında fiilen rol alarak tarihte yerlerini almışlardır.

Osmanlı Devletinde ise kadınlar özellikle milli mücadele döneminde gösterdiği kahramanlıklarla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli rol oynamıştır. Millimücadele yıllarında kadın, evde evladına ana, cephedeki askerine çarık, düşmana karşı ise mermi olmuştur. Bu kahramanlarımız ise Kara Fatma, Nene Hatun, Halide Edip lerdönemin önde gelen isimleridir.

Tüm bunlara bakarak şanlı Türk tarihinin her döneminde ismini duyduğumuz tüm kahraman Türk kadınları kendi konfor alanlarını bırakmış, “kadını zayıf gören” kitleye sırtını dönmüş ve Türkün kanında olan mücadeleci ruhla “BENDE VARIM” mesajını vermiştir.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey kadınlar hakkında yaptıkları konuşmalarında kadınların hakkettiği toplumsal mevkisini alması gerektiğini vurgulayıp, sanattan spora ticarete her alanda layık olduğu mertebelere çıkması gerektiğini vurgulamışlardır. Ayrıca yine konuşmalarında kadına şiddetin durdurulması gerektiğini ve şiddet faillerinin toplumdan tecrit edilmesi gerektiğini vurgulamışlardır.

Bizde MHP Konya İl KAÇEP Başkanlığı olarak İl Başkanımız Sayın Remzi Karaarslan Beyin destekleriyle Türk toplumunun temel taşı olan ve değişime önce kendisinden başlaması gereken ve yine tüm toplumu yetiştirdiği evlatlarla ileriye taşıyacak olan kadınlarımızı konu alarak “DEVLET YANINDA” temalı bilgilendirme toplantıları yapmaya karar verdik. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz programımızda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz personelinden Fatma Koca Hanım bizleri bilmediğimiz veya eksik bildiğimiz birçok konuda aydınlatacaklar. Bu bağlamda “DEVLET YANINDA” temalı programlarımız yine kurumlarımızdan gelecek uzman arkadaşlarımızın eğitim ve bilgilendirmeleriyle devam edecek.

Bizlere bu imkanı sağlayan başta İl Başkanımız Sayın Remzi Karaarslan’a ve İl Yönetim Kurulumuza, çalışma arkadaşlarımıza, değerli uzmanımız Fatma Koca Hanıma ve siz Asil Türk Kadınlarına programımıza katıldığınız için teşekkür ederim.” İfade etti.

Sonrasında Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli uzmanı Fatma Koca kadınlara eğitim verdi. Programa katılan kadınlar çok değerli bilgiler edindiklerini söyleyerek programdan ayrıldı. Hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

Kaynak:Haber Merkezi