Konya’nın en önemli yolu Meclis’te konuşuldu

Konya’nın en önemli yolu Meclis’te konuşuldu
 İnternet Editörü
Konya milletvekilleri Konya ile ilgili proje ve çalışmaları Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Son olarak AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan’dan önemli bir açıklama geldi.

Toplam 122 kilometre uzunluğunda 3 kısım halinde, projelendirilen Konya Çevre Yolu’nun 22 km’lik birinci kısmı geçtiğimiz yıl tamamlandı. 2. ve 3. Kısım için de çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

“DERSİMİZ, KONYA ÇEVRE YOLU”

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, “Bayram bitiyor. Yavaş yavaş mesaiye başlayalım. Dersimiz, Konya Çevre Yolu” diyerek sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Projenin şu an ne aşamada olduğu ve ne zaman biteceği hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak konuşan Milletvekili Mehmet Baykan, “Proje toplamda 122 kilometre uzunluğunda olup, yalnızca şehrimiz için değil, ülke ekonomisi için de büyük katkılar sağlayacaktır.”

ULAŞIM AĞINA BÜYÜK KATKI

Konya Çevre Yolu’nun yolcu taşımacılığından nakliye ağına kadar her alan için büyük bir katma değer sağlayacağını söyleyen Baykan, “Projenin birinci kısmı geçtiğimiz yıl içerisinde tamamlandı. 2. Kısım 46 kilometre olup, Konya-Ereğli, Konya- Aksaray, Konya- Ankara, Konya-Afyon arasında bağlantı yolları sağlayacaktır. Yalnızca bölünmüş yoldan ibaret olmayan proje ikinci kısımda viyadükler, demiryolu geçişleri, köprülü kavşaklar bulunmaktadır” dedi.

2025 YILINDA TAMAMLANACAK

Baykan, “Yurdumuzun merkezi konumunda bulunan Konya başta lojistik dağıtım olmak üzere turizmde ve transit yolcu geçişinde önemli bir kavşak noktasıdır. 2024 yılında 750 milyon TL ödenek ile 4 buçuk kilometre bölünmüş yol yapımı ve önceki yıllarda tamamlanan 11 kilometre üst yapı eksiklikleri giderilecek olup, projenin 2025 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Konya Çevre Yolu Projesi komplike bir yatırımdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Konya'nın Sesi