Konya’nın En Gizemli Yolu! Her Adım Geçmişe Götürüyor…

Konya’nın En Gizemli Yolu! Her Adım Geçmişe Götürüyor…
 İnternet Editörü
Konya’nın önemli yürüyüş yollarından birisi olan ve içinde iki antik şehir, ören yerleri, antik yollar, iki göl, iki kanyon, iki akarsu, iki yayla, beş tarihi köprü, beş sarnıç, tarihi çeşmeler bulunan Zengibar, görenleri büyülüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Zengibar Yolu’nda geçen büyüleyici yolculuk etkileyici bir belgeselle anlatıldı.

DOĞASEVERLER İZLENİMLERİNİ PAYLAŞTI

Belgeselde yürüyüşe katılan doğaseverler izlenimlerini paylaştı.

Öte yandan Zengibar Yolu boyunca karşılaşılan antik şehirler, yollar, doğa harikası kanyonlar ve 12 farklı yerleşim yeri, akademisyenler tarafından anlatıldı.

UNUTULMAZ BİR DENEYİM

Bozkır’dan başlayıp Hadim ve Taşkent ilçelerinin mahallelerinden geçerek Bolay Yaylası’nda sona eren 102 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolunda doğaseverler unutulmaz bir deneyim yaşıyor.

YARARLI BİR PROJE OLDU

Zengibar Yolu’nun düzenlenme aşamasında bulunan ve bu konuda bilgiler veren Prof. Dr. Osman Doğanay, “Bu yol belirlenirken, mevcut arkeolojik veriler, günümüzde kullanılan göçerlerin yolları, antik kaynakların verdiği bilgiler ve bir de masal veya hikaye denilen halk arasında ağızdan ağıza dolaşan hikayelerin hepsini birleştirerek maksimum düzeyde en doğru iletişim ve yol ağını bulmaya çalıştık. Çok da yararlı bir proje oldu. Umarım bunların devamı gelir” diye konuştu.

İşte geçmişle geleceği buluşturan Zengibar Yolu’nu anlatan o belgesel:

Kaynak:Konya'nın Sesi