Konyalıların Yaz Akşamlarında Favori Mekanı Değişmedi!

Konyalıların Yaz Akşamlarında Favori Mekanı Değişmedi!
 İnternet Editörü
Konya’nın 5 bin yıllık tarihi köyü Sille, her yıl olduğu gibi bu yılda yerli ve yabancı turistlerin favori mekanı oldu.

Serin havası ve tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle öne çıkan, Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Sille, Konyalıların da favori mekanı olmaya devam ediyor.

yaz-aksamlarinda-sille-favori-mekan-6.jpeg

İĞNE ATSAN YERE DÜŞMÜYOR

Ayrıca piknik alanları, restoranları ve kafeleri ile Sille, yazın en sıcak günlerinde gezmek için serinletici mekan arayan vatandaşların ilk tercihi oluyor.

Konyalı vatandaşların yanı sıra turistlerin de yoğunluk oluşturduğu Konya’nın 5 bin yıllık köyü Sille’de neredeyse iğne atsan yere düşmüyor.

yaz-aksamlarinda-sille-favori-mekan-1.jpeg

ESNAF YOĞUNLUKTAN MEMNUN

Özellikle akşam saatlerinde hareketliliğin arttığı Sille’de esnaflar gecenin geç saatlerine kadar çalıştıklarını söyleyerek, yoğunluktan memnun olduklarını belirtti.

Tarihi evleri, doğal güzellikleri, piknik alanları, restoranları ve kafeleri ile dikkat çeken Sille, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi.

yaz-aksamlarinda-sille-favori-mekan-4.jpeg

AÇIK HAVA MÜZESİ GİBİ

Sille’yi ziyaret eden turistler ise tarihi ve doğal güzelliklerden çok etkilendiklerini belirtti. Her yıl Konya’ya geldiklerinde Sille’nin daha da geliştiğini belirten Nihal Sarı, "Sille adeta bir açık hava müzesi gibi. Her köşede tarihi bir eser veya doğal güzellik görmek mümkün. Ayrıca bu sene Konya’nın çok sıcak olması sebebiyle serinliği ile de ideal bir yer. Buraya tekrar gelmeyi düşünüyoruz" dedi.

yaz-aksamlarinda-sille-favori-mekan-2.jpeg

Kaynak:Konya'nın Sesi