Konya’da İş İmkanı Sunan Fuar Açıldı

Konya’da İş İmkanı Sunan Fuar Açıldı
 İnternet Editörü
Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlayan Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı yoğun katılımla açıldı

Konya’da Türkiye’nin mesleki eğitim odaklı ilk fuarı olan Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı başladı. İki gün boyunca devam edecek fuarın istihdam probleminin çözülmesine katkı sağlaması amaçlanıyor. Ayrıca fuar öğrencilere staj ve iş imkanı da sunacak. Fuarda açılış konuşması yapan Konya Valisi Vahdettin Özkan iş adamlarını gençlerin arkasında durduğu için tebrik etti. Özkan, “Bu fuar mesleki eğitim gören öğrencilerimizin staj yapma, bireysel yetkinliklerini artırma yönünde çok büyük fırsatlar sunacak” dedi.

fuar-2.jpg

KONYA SANAYİSİNİN EN BÜYÜK SORUNU İNSAN KAYNAĞI

Türkiye’de ilk kez böyle bir fuarın gerçekleştiğini belirten Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, “Konya sanayisinin en büyük problemi insan kaynağı. Bu probleme çözümm bulmayı amaçlıyoruz. İki gün boyunca devam edecek fuarımız, sanayi işletmelerimizle, meslek liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde okuyan veya mezun olan gençlerimizi bir araya getirecek. Ayrıca staj yapmak isteyen meslek lisesi öğrencilerimiz de, staj imkanı bulabilecekler. Dolayısıyla bu fuarda iş var, istihdam var diyoruz” diye konuştu.

fuar-3.jpg

ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Konya sanayisinin güçlü bir şekilde yoluna devam edebilmesi için insan kaynağının önemli olduğuna vurgu yapan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü, “Sanayicilerimizle meslek liselerinde okuyan veya mezun olan gençlerimizi buluşturacak olan bu fuar, sanayi yatırımlarının, dolayısıyla şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için atılmış çok önemli bir adım” ifadelerini kullandı.

fuar-6.jpg

KARİYERLERİNE SAĞLAM BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

“Meslek lisesindeki eğitimler, sanayicilerimizin nitelikli insan açığını kapatmakta büyük rol oynuyor” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de, mesleki eğitim merkezi öğrencilerine destek vermeyi sürdürüyoruz. Bugün de açılışını yaptığımız Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı da gençlerimiz ile sanayicilerimizi bir araya getirerek, kariyerlerine sağlam bir başlangıç yapmalarına olanak sağlayacak” şeklinde konuştu.

fuar-5.jpg

Programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya protokolü katıldı.

Kaynak:Konya'nın Sesi