Karabulut’tan Flaş Açıklama: 3 Dakikada Olay Yerindeyiz

Karabulut’tan Flaş Açıklama: 3 Dakikada Olay Yerindeyiz
 İnternet Editörü
Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut kadına yönelik şiddet çalışmalarından bahsetti. Karabulut, Konya’da kadına yönelik olaylara 3 dakikada müdahale edildiğini bildirdi

Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ardından basının soru ve görüşlerini dinleyen Karabulut, kadına yönelik şiddet hakkında da bilgi verdi.

“3 DAKİKA İÇİNDE OLAY YERİNDE OLACAKSINIZ”

Kadına yönelik şiddet ile ilgili her olaya nasıl müdahale edileceğinin provasını emniyet olarak yaptıklarını ifade eden Müdür Karabulut, “Ben kadına yönelik şiddetle ilgili her olaya 3 dakika veriyorum. Arkadaşlarıma 3 dakika içinde olay yerinde olacaksınız diyorum.

Yani Konya’da sadece Kadın Destek Uygulaması (KADES) özelinde değil genel bir ihbar geldi diyelim. İhbara giden ilk ekibin en fazla 3 dakika içerisinde olay yerinde olmasını önemsiyoruz. Ki bunun uygulamasını ve provalarını da yaptık. Sokakta kadına ve çocuğa şiddette mutlaka pozitif ayrımcılık tanıyoruz.

KONYA’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDET AZALDI

Bir de kadına yönelik şiddet konusunda şöyle bir durum var. Geçmiş yıllara göre ciddi anlamda bir düşüş söz konusu ve bu sevindirici bir konu. Halkımız artık kadına saygılı olmayı yavaş yavaş öğrenmeye başladı. Mesela geçen yıl 7 bin 740 kadına şiddet olayı meydana gelirken, bu yıl 7 bin 10’a düşmüş. Bu da yüzde 7’lere tekabül ediyor. Tabi bunu çok daha aşağılara çekmek istiyoruz.

Bir de eskiden kadınların bu şikayetleri çok azdı. O yüzden eskinin rakamları ile bizim yeni rakamları kıyasladığınızda bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Konya'nın Sesi