Gelinlik Denemek Ücretli Mi Oluyor? Konyalı Esnaf Açıkladı!

Gelinlik Denemek Ücretli Mi Oluyor? Konyalı Esnaf Açıkladı!
 İnternet Editörü
Ankara’da gelinlikçilerde deneme yapanlardan ücret alınacağı konusunun gündeme gelmesinin ardından gözler Konya’ya çevrildi. Peki Konyalı esnaf konu hakkında neler söyledi. Detaylar haberimizde…

Yaz aylarına girilmesi ile birlikte düğün sezonu da açıldı. Gelinlikçilerde de yoğun mesai devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ise Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, gelinlik denemelerinden ücret alınacağını duyurdu.

Açıklamanın ardından ise esnaflar ikiye bölünerek bazı esnaflar bunun faydalı olacağını söylerken, kimi esnaf doğru olmadığını belirtti.

KONYA’DA DA GELİNLİK DENEME ÜCRETİ ALINACAK MI?

Konu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ahwen Gelin Hazırlama Merkezi İşletme Sahiplerinden Sibel Gökdemir, “Ankara Esnaf Odası böyle bir açıklama yaptı. Tabi, bu durum esnafları ikiye böldü. Bununla ilgili henüz alınmış net bir karar yok.

Kamuoyu yoklaması yapılıyor. Eğer karar hayata geçirilirse denenen gelinlikler için cüzi miktarda ücretler alınacak. Şu an için Konya’da böyle bir durum söz konusu değil. Fakat ilerleyen süreçte ne olur bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

img-8423.jpeg

KEYFİ DENEMELERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kararın neden gündeme geldiği ile alakalı konuşan İşletme Sahiplerinden Meral Pekdemir, “Örneğin bazen bir grup genç gelip gelinlik denemek istediklerini söylüyorlar. Bu durumda bizlerde müşteriyi kırmamak adına denetiyoruz. Fakat 4-5 gelinlik deneyip fotoğraf çekip gidiyorlar. Amaçları sadece denemek oluyor. Bu durum elbette bizleri de çalışanlarımızı da sıkıntıya sokuyor.

Bazen de evlilik öncesi gelen gelinlerimiz için denemeler yapıyoruz. Mesela gelin çok fazla gelinlik denemiş kararını da vermiş ama yanında gelenler, ‘Şunları da dene bari içinde kalmasın’ gibi bir cümleyle ekstra denemeler yaptırıyor. Bu durumda bir gelinimize 10’a yakın gelinlik denetiyoruz. Bilirsiniz gelinlikler de çok ağır olduğu için her deneme bir 15 dakikayı buluyor. Bu da elemanlarımız için epey yorucu oluyor” diye konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi