Çevrenin Korunması En Önemli Hassasiyet Olmalıdır!

Çevrenin Korunması En Önemli Hassasiyet Olmalıdır!
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik, Müdür Yardımcısı Özgür Somuncu ve Çevre Şube Müdürü Ülkü Sertkan Aydın, Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayan Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinasyonunda tüm paydaşlarla birlikte çevre hassasiyetinin etkinleştirilmesi ve yaygınlaştırılması çok önemli. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz ve tüm personeli bu konuda duyarlı. Tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

SAĞLIKLI BİR ÇEVRE İNSAN HAKKIDIR!

Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Yaşanılabilir bir dünya, insan sağlığı ve geleceğe güvenle bakmanın en önemli adımı sağlıklı bir çevrenin inşasıdır.Sağlıklı bir çevrede yaşama aynı zamanda bir insan hakkıdır. İnsanın geleceğe güvenle bakması için havanın, toprağın ve suyun üzerindeki baskının azaltılması gerekir ,bu bütün dünyanın problemi ve tüm insanlığın hassasiyet göstermesi gereken bir konudur. Sağlığımızı tehdit eden ve çevremizi kirleten unsurlar nelerdir? Konjonktürel riskler nelerdir? Bunların çok iyi bir şekilde analizinin yapılması ve ilgili tedbirlerin alınması önem arz ediyor. Kimlere ne görev düşüyorsa bunu tarif etmek ve iş birliği dahilinde izlenebilir bir sistem kurmak önemlidir” dedi.

GELECEK NESİLLERE DAHA YAŞANILABİLİR BİR ÇEVRE BIRAKMAK İNSANİ GÖREVİMİZ

Çevre farkındalığı ve eğitimin önemini vurgulayan Vali Özkan; ‘‘En önemli hassasiyet, tüm insanlarımızın bu noktada müteyakkız olması ve bunun farkında olmasıdır. Bu farkındalık, önleyici tedbirlerin en önemlisidir. Bunun da yolu eğitimden geçer. Çocuklarımızın bu konuda bilgili ve eğitimli olması, çevreyi tehdit eden tehlikelere karşı nasıl tedbir alacaklarını biliyor olmaları ve bunu bir refleks haline getirmeleri önemli.’’ dedi.

Tarımsal faaliyetlerin çevreye etkisine değinen Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Günümüzde sanayileşme ile beraber tarımsal faaliyetlerde çok fazla kimyasal kullanılması, ciddi sağlık sorunlarına ve çevre üzerindeki tahribata neden oluyor. Şehrimiz bir tarım şehri olduğuna göre, tarımda kullanılan ilaçların ölçülü, bilinçli, izlenebilir ve reçeteli olarak yapılmasının, çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bütün insanlarımızın çevreyle ilgili duyarlılık içerisinde olması, eğitim, bilinçlendirme ve önleyici faaliyetlerle mümkündür. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, belediyelerimizle yaptığımız iş birliğinin artarak devam etmesi önemli" şeklinde konuştu.

Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesinin hayati önem arz ettiğini vurgulayan Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Hem farkındalık, iyi bir etkileşim, iletişim ve koordinasyon, hem de bu konuya ilişkin net hedeflerimizin olması gerekmektedir. Çevre Gününün buna vesile olmasını temenni ediyorum. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak insani, ahlaki ve manevi görevimizdir.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi