Bisikletli Kadınlar Pedalı Bisiklet Günü İçin Çevirdi

Bisikletli Kadınlar Pedalı Bisiklet Günü İçin Çevirdi
 İnternet Editörü
Konya Bisikletli Kadınlar tur ekibi, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde bir araya geldi.

Konya Bisikletli Kadınlar Tur Ekibi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü kutladı.

Kent Plaza Alışveriş Merkezi önünde buluşan ekip bisiklet yolunu takip ederek Otogar’a kadar sürüş gerçekleştirdi. Ardından mola veren ekip, Bisiklet Günü’ne özel, fikir alışverişinde bulundu. Bisikletli Kadınlar’a destek olmak için Özgür Bisikletçiler Ekibi de tura katılım sağladı.

whatsapp-image-2024-06-04-at-00-11-15-1.jpeg

BİSİKLET, SÜRDÜRÜLEBİLİR TAŞIMACILIĞIN SEMBOLÜ

Konu hakkında etkinliğin ardından gazetemize konuşan Konya Bisikletli Kadınlar Turu Başkanı Güler Uluçamlıbel, böyle bir günde buluştukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

whatsapp-image-2024-06-04-at-00-11-16.jpeg

Uluçamlıbel konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bisiklet, uzun ömürlü olması, çok yönlülüğü, basit kullanışı, uygun fiyatı, daha güvenilir olması, temiz ve çevreye uygunluğu açısından önemli bir ulaşım aracıdır. Bisiklet ayrıca, sürdürülebilir taşımacılığın sembolüdür; iklim üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir.”

whatsapp-image-2024-06-04-at-00-11-15.jpeg

ÇEVRECİ ANLAYIŞA DİKKAT ÇEKİLDİ

“Ana mesajımız: Bisikletin tüm insanlığa ait olduğu ve hizmet ettiğidir” diyen Uluçamlıbel, “Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen uluslararası günler, kamuoyunun dikkatini çekmek, kaynakları doğru kullanmak ve küresel sorunları ele almak için harekete geçmek ve de farkındalık yaratmak için fırsatlardır. Bu nedenle bugünü kutlamak için bisiklete binen veya binmeyen herkes bir araya gelmelidir. Bizde 'Konya bisikletli kadınlar" olarak hem 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü hem de 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamak için bir araya geldik” diye konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi