Kültür ve Sanat Akademisi'ne 3 ayrı gözden bakış

Kültür ve Sanat Akademisi'ne 3 ayrı gözden bakış
Konya’da yeni açılan ve birçok alanda eğitim veren Karatay Kültür ve Sanat Akademisi, hakkında öğretmenler, öğrenciler ve velilerle röportaj yaptık.

Karatay Belediyesi tarafından halka kazandırılan Karatay Kültür ve Sanat Akademisi 7- 14 yaş aralığındaki 655 kursiyere eğitim veriyor. Bilimden sanata, diksiyon ve seslendirmeden okuma eğitimlerinin verildiği, Kültür ve Sanat Akademisi 25 Ağustos’a kadar teorik ve uygulamalı eğitim verecek. Akademideki eğitim hakkında görüşlerini Konya’nın Sesi Gazetesine değerlendiren öğretmenler, öğrencilerle birlikte eğlenceli vakit geçirdiklerini ifade ettiler. Okul dışında eğitimlerin olmasının öğrenciler açısından verimli olacağını vurgulayan veliler ise, eğitim için tatili ertelediklerini söyledi.

“ÖĞRENCİLER İSTEKLİ BİR TAVIR GÖSTERİYOR”

Kültür ve Sanat Akademisinde, okuma atölyesinde eğitmenlik yapan hocalar, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalıştıklarını aktardı. Sözlerini devam ettiren eğitmenler, şunlara değindi: “Atölyede, 7- 10 yaşındaki öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmaya çalışıyoruz. Hayatlarında kitapların bir yeri olsun, kitaplardan geri durmasın diye çabalıyoruz. Genelde velilerin aklında hızlı okuma diye geçiyor ama hızlı okumadan ziyade kitapları sevdirmeye çalışıyoruz. Dersimize oyunla başlıyoruz. Kitap değerlendirmeleri yapıyoruz. Öğrencilere, ‘Yazarın yerinde olsanız, kitabın sonunu nasıl değiştirirdiniz?’ gibi etkinlikler yapıyoruz. Masal canlandırma etkinlileri yapıyoruz. öğrenciler genelde buraya gelirken hevesli ve istekli bir tavır gösteriyorlar.”

VELİLER, “TATİLİ ERTELEDİK

Okul dışında bu tür eğitimlerin verildiği bir akademinin olmasını olumlu bulduklarını söyleyen veliler, “Çocukları buraya getirirken çok seviniyorlar. Evde canları sıkılıyordu, burada güzel aktiviteler var. Çocuklar buraya gelmek için sabah erken uyanıyorlar. Normal de tatile gidecektik ama eğitimler olunca tatili erteledik. Bize yakın olması da gayet güzel. Çocuklar memnun, biz de memnunuz. İnşallah hep böyle geçer. Bu akademinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.

“İYİ Kİ DE BURAYA BAŞVURDUK”

Akademide eğlenceli vakit geçirdiklerini dille getiren öğrenciler, öğretmenlerin güler yüzlü ve öğretme odaklı olduklarını belirtti. Öğrencilerin, akademiyle ilgili görüşleri ise şu yönde: “Burada çok güzel etkinlikler var. Öğretmenlerimiz hep güler yüzlü ve öğretme odaklı. Şu an ilk etkinliklerimiz ama çok eğlenceli vakit geçiriyoruz. Akademiye başladığımız için tatile gitmeyeceğiz. Akademiye gönüllü olarak başvuruda bulunduk. İyi ki de buraya başvurduk. Çünkü çok keyifli vakit geçiriyoruz.”

-ŞAHİN YALDIZLI

Kaynak:Konya'nın Sesi