Ispanağı ziyan etmeden temizleme yöntemi. Ispanak bu teknikle asla israf olmuyor

Ispanağı ziyan etmeden temizleme yöntemi. Ispanak bu teknikle asla israf olmuyor
Ispanağı ziyan etmeden temizlemek için bilmeniz gereken tüyo

Ispanak, sağlıklı beslenme için oldukça önemli bir sebzedir. Ancak, ıspanağı temizlerken ve hazırlarken çoğu zaman ziyan etme riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu durumu en aza indirmek ve ıspanağı israf etmeden temizlemek için kullanabileceğiniz birkaç pratik yöntem bulunmaktadır.

Umarız bu pratik yöntemler sayesinde ıspanağı daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

MEYVE VE SEBZELERİ YIKARKEN SİRKE YERİNE KARBONAT KULLANIN

Sebze ve meyvelerin doğada hasar görmemesi için zararlı organizmaları engellemek veya zararlarını azaltmak amacıyla kullanılan ve biyolojik bir ajan olan pestisitlerin; yararı olduğu gibi insan ve hayvanlar için zararları da vardır. Pestisit; kimyasal bir madde, virüs veya bakteri gibi herhangi bir araç olabilir. Yapılan çalışmalara bakıldığında halk arasında bitkisel gıdaları yıkarken mikroplar ölsün diye kullanılan sirke, pestisitlerin etkisini daha da arttırmaktadır. Bu nedenle; sirke yerine karbonat kullanarak önce pestisitlerden kurtulup, sonra isterseniz sirkeli suyla yıkayabilirsiniz. Ama sakın ikisini aynı anda kullanmayın, zira birbirlerinin etkisini nötralize ederek hiç bir fayda sağlayamazlar.

maxresdefault.jpg

SEBZELER TOPLANIRKEN BİRBİRLERİNE KARIŞIRSA ZEHİRLENME OLABİLİR

Ayrıca sebzelerin yetiştirilip, toplanma ve ihracata sunulduğu bu pazarlama zincirinde, belli başlı yeşil yapraklı ürünlerin birbirlerine karışıp, bozulması da görülebilmektedir. Birbirinden ayırt edilemeyen yeşil yapraklı sebzelerin, ıspanak ve yabani otlar ile birlikte toplanıp, karışabilmektedir. Bu ürünlerin pazara çıkışı ile de, uygun olmayan tüketim oluşabilmektedir. Tüketimi sonucunda da bireylerde sindirim yolu rahatsızlıkları görülebilmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi