Soğanı buzluğa atın, bakın neler olacak? Birçok aşçı herkesten saklamıştı

Soğanı buzluğa atın, bakın neler olacak? Birçok aşçı herkesten saklamıştı
Soğanı dondurucuya atmanın birçok avantajı bulunmaktadır

Soğanın dondurucuya atılması konusunda birçok aşçının uzun süredir sakladığı bir sır vardır. Soğan, yemeklerin vazgeçilmez bir aroması ve lezzeti sağlayan önemli bir malzemedir. Ancak soğanın doğranması sırasında ortaya çıkan göz yaşartıcı etkisi birçok kişiyi rahatsız edebilir. İşte bu noktada, soğanı dondurucuya atmanın etkileri oldukça şaşırtıcı olabilir.

İşte dondurulmuş soğan bakın ne işe yarıyor...

Dondurulmuş soğan, yemek yaparken zaman kazandırabilir çünkü doğrama işlemi zaten yapılmıştır.

Dondurulmuş soğanlar, yıl boyunca kullanılabilir. Soğan doğradıktan sonra hemen dondurulursa, taze soğanın lezzetini koruyabilir.

Dondurmak taze soğanın bozulmasını önleyerek gıda israfını azaltabilir. Ayrıca, mevsim dışında veya pahalı olduğunda soğan fiyatlarını da dengeleyebilir.

Soğan doğrandıktan sonra hemen dondurulursa, tazeliğini ve besin değerini korurken daha uzun süre saklanabilir.

hq720-001.jpg

Soğan Buzlukta Nasıl Saklanır?

1. Soğanları Doğru Şekilde Seçin: Soğanları saklamadan önce doğru şekilde seçmek önemlidir. Bozulmamış, çürümüş veya yumuşak olmayan, sağlam ve kuru soğanları tercih edin.

2. Soğanları Hazırlayın: Soğanları kabuklarını soyarak ve doğrayarak buzlukta saklamaya hazırlayın. İhtiyacınıza göre dilimleyebilir veya rendeleyebilirsiniz.

3. Buzluk Poşetleri Kullanın: Hazırladığınız soğanları buzluk poşetlerine yerleştirin. Poşetleri sıkıca kapatın ve içerisine hava almayacak şekilde sıkıştırın.

4. Dondurun: Poşetleri dondurucuya yerleştirerek soğanları dondurun. Dondurucunun en soğuk bölümüne yerleştirmeye özen gösterin.

5. Saklama Süresi: Buzlukta saklanan soğanlar genellikle 3-6 ay arasında tazeliğini korur. Bu süre içerisinde kullanmadan önce dondurucudan çıkartarak çözünmesini bekleyebilirsiniz.

Kaynak: Ensonhaber.com

Kaynak:Haber Merkezi