Biber dolması bozulmuyor ve dağılmıyor! İşte aşçıların pişirirken uyguladığı tüyo

Biber dolması bozulmuyor ve dağılmıyor! İşte aşçıların pişirirken uyguladığı tüyo
Biber dolması pişirirken aklınızda bulunması gereken bilgiler. Biber dolması çok daha lezzetli oluyor ve tarifi hayran bırakıyor

Biber dolması yaparken dikkat edilmesi gereken bu püf noktaları uygulayarak, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzetli bir yemeğe davet edebilirsiniz.

Biber dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır.

İşte biber dolması tarifi ve püf noktaları...

BİBER DOLMASI MALZEMELERİ

  • 20 adet dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 5 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet taze nane

maxresdefault.jpg

BİBER DOLMASI TARİFİ

Yemeklik doğradığınız kuru soğanı zeytinyağında kavurun. Ardından dolmalık fıstıkları da ilave edin. Fıstıklar pembe rengini aldığında pirinçleri ilave edip kavurun. 2 tane domatesin kabuk kısımlarından biberlere kapak olacak şekilde parçalar kesin. Ortalarında kalan bölümleri diğer domatesle birlikte rende yapın.

Pirinçler yumuşadığında kuş üzümünü, tuzu, şekerini, taze nane, dereotu ve baharatları da ekleyip karıştırın. Ardından ocağın altını kapatın.

Dolmalık biberlerin tepelerini kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Biberlerin içlerine ılınan dolma içini doldurun ve tencereye dizin. Ardından domatesten küçük parçalar kesin ve bunlarla biberlerin üzerini kapatın.

Tencereye biberlerin ağız kısmı yukarı gelecek şekilde dizin, su koymadan evvel ocağın altını açın ve biberlerin altını bir harlayın. Biberlerin hafif kokusu çıktığında, yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. İsterseniz üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin ve en kısık ateşte kapağı kapalı halde 45 dakika boyunca pişirin. Ardından dolmaları bir gece dinlendirin ve soğutun. Bu şekilde lezzeti artacaktır. Afiyet olsun...

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi