Yayıncılık Yaz Okulu Konya’da Başladı

Yayıncılık Yaz Okulu Konya’da Başladı
Yayıncılık Yaz Okulu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) yürütücülüğünde Türkiye’de ilk olacak yaz okulu açılış programı Novotel’de düzenlendi.

Açılış programına Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Uzbaş, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Sosyal İnovasyon Ajans Direktörü Ali Güney ve katılımcılar teşrif etti. Türkiye’de bir ilkin yaşanması adına hepsi çok mutlu olduklarını dile getirdi.

BU KURULUŞ

GENÇLERİN UMUDUDUR

Sosyal İnovasyon Ajans’ın gençler için umut olacağını dile getiren Sosyal İnovasyon Ajans Direktörü Ali Güney, “ İnovasyon Ajansı olarak bu işin rol model olduğuna inanıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve Necmettin Erbakan Üniversitemizin aslında Türkiye’de ki kamu anlayışından dışarı çıkarak bir rol model olarak ortaya koyduğu Sosyal İnovasyon Ajansı şehrimizin ortak akıl mekanizması gibi faaliyet gösteriyor. Üniversite akademik birikimi ile sorunların çözümüne yönelik raporlar hazırlayan, sistemler hazırlayan ve bütün bunları yaparken veriye dayalı bir politika oluşturmayı hedefleyen bir yapıyız biz. Yaklaşık iki yıllık bir süreçte kapalı devre olarak başladığımız işlerimizin karşılığını yavaş yavaş almaya gayret ediyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile meydana gelen bu kuruluş esasen ülkemiz gençleri için bir umudun adıdır. Biz nitelikli iş gücü yetiştirmek için bu iş birliği ile Konya’da kültür enstitüsü kurmayı amaçladık. Bunun ilk adımı olarak da Yayıncılık Yaz Okulu’nu kurduk. Bu proje Türkiye’de bir ilktir” ifadelerini kullandı.

 

KONYA İLKLER

YAKIŞIR ŞEHİR

Yayıncılık Yaz Okulu’nun Konya’da olması ayrıcalıktır ifadelerini kullanan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, “ Türkiye’de kitap okuma alışkanlığı ile ilgili doğru bilinen bir yanlış var. İnsanlar Google’dan kitap okuma alışkanlığı ile ilgili arama yaptıkları zaman çok yanlış bilgilerle karşılaşıyor. Bağımsız araştırma şirketlerinin yaptığı çalışmalara da baktığımız da bu araştırmalar doğruyu gösteriyor. Gençlerimiz bizim yaş gruplarımıza göre daha fazla okuyor. 18-35 yaş arasında okuma oranı yüzde altmış sekizdir. Z kuşağına fazla yükleniyor ama onlar bizim kuşağımızdan daha fazla okuyan bir nesildir. Bu durum dünya geneline bakıldığında pozitif bir durumdur bizim için. Yayıncılık Yaz Okulu projemize gelince bir şeyin ilkini bir yerde yapmak çok kıymetlidir. Bu açıdan Konya olması bir ayrıcalıktır. Durup dururken elbette ilki Konya’da yapmıyoruz. Bu işe uygun ortam ve bu proje adına hevesli insanlarımız mevcuttur. Bu proje ile eğitimlerine devam edip sektörde devam edecek arkadaşların yayımcılık sektörüne fazlası ile destek olacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

NEÜ FRANKFURT

KİTAP FUARI’NDA

7 gün sürecek olan Yayıncılık Yaz Okulu projesinden mutluluk duyduğunun altını çizen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “  Sosyal İnovasyon Ajansı üniversiteler ve belediyelerle olan birliği açısından ilk ve özel bir kuruluştur. Genelde imkânları belediyeler tahsis eder, üniversiteler ise bilgi birikimi ile katkı sağlar. SİA hem tahsis konusunda ve onlarca çalışanı mevcut Türkiye’ye birçok açıdan önderlik yapan bir kuruştur SİA. Eğer bir medeniyet kuracaksınız onu yap taşında bilgi olmak zorundadır. Bu bilgiyi de eğitimle kazanırsınız. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde 7 gün boyunca devam edecek olan Türkiye’de ilk Yayıncılık Yaz Okulu’nun gerçekleştirilmesinden mutluluk duyuyorum. Türkiye olarak yayımcılık sektöründe dünyada ilk onda olmanın verdiği gururu taşıyoruz. Bizde üniversite yayımcılığı adına adımlar attık. Türkiye’de ilk defa bilimsel yayınlar koordinatörü kurarak üniversitenin bünyesinde bilimsel yayınları bir çatı altında topladık. Uluslararası bir marka haline dönüştürdük. NEÜ Yayınları olarak ulusal çapta birçok üniversiteye ilham kaynağı olduk. Genel noktada NEÜ dünyanın önde gelenleri ile anlaşarak dijital platformlara girmiş ve küresel ölçekte on bine yakın üniversite ve kurum kütüphanelerinde yer almayı başarmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nün desteği ile dünyanın en büyük Frankfurt Kitap Fuarı’nda NEÜ Yayıncılık olarak yer alacağız” dedi.

PROFESYONEL VE

YETKİN KİŞİLER

Yayıncılık Yaz Okulu projesinin gençlere önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Uzbaş, “Mesleki hayatlarına yayımcılıkla devam etmek isteyen gençlerimize önemli katkılar sunacak bu programda olmaktan mutluluk duyuyorum. Gençlerimizin sahip olduğu cevheri ve güzelliklerin farkındayız. Her bir gencimiz aldıkları eğitim ve ahlak bilincinde ülkemizi daha güzel yarınlara getireceklerdir. Bizler sahip olduğumuz tüm imkânlarla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Şehrimizde sosyal etki analizleri gerçekleştirerek. Kurumsal konulara bireysel metotlar içererek birçok çözüm bularak şehrimize katkı sağladılar. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) yürütücülüğünde gençlerimizin yarınlarına en iyi şekilde hazırlanmaları için çalışmalarına başladılar. Mesleki kariyerlerine yayıncılık alanında devam etmek isteyen ve bu sektöre gönül veren 24 gencimiz 7 gün sürecek yaz okulu eğitimleri ile sektörde profesyonel ve yetkin kişiler olacaklardır” ifadelerini kullandı.  •Gizem Başar