Yarım Asırlık Gazozlar O Mekanda Görücüye Çıktı! Konyalılar O Gazozcuya Akın Etti... İşte O Gazozlar

Yarım Asırlık Gazozlar O Mekanda Görücüye Çıktı! Konyalılar O Gazozcuya Akın Etti... İşte O Gazozlar
Zamana meydan okuyarak, tadından kalitesinden ödün vermeden bugünlere ulaşan gazozlar bugünlerde Konyalıların dikkatini çekmeye başladı.

Zamana meydan okuyarak, tadından kalitesinden ödün vermeden bugünlere ulaşan gazozlar bugünlerde Konyalıların dikkatini çekmeye başladı. Türbe Önü Çarşısı’nda bulunan ‘Gazoz Market’ eski dönem gazoz markalarını bünyesinde bir araya getirerek Konyalılara geçmişin kaliteli lezzetlerini hatırlatmaya devam ediyor.

İftar sonrası vazgeçilmez olan gazozlar şimdide Konya’nın ‘Gazoz Market’inde bir araya geldi. Satışa sunulan 50 adet birbirinden eşsiz tarihi gazozlar Konyalıları cezbetmeye devam ediyor. Konya halkının gazozlara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Gazoz Market Satış Danışmanı Cafer İrkin, “Şişelerimizin dış görüntüsünün nostaljik olması insanlarımızın dikkatini çekiyor. Eskiye duyulan nostaljik özlemi gazozlarımızda bir nebze giderebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

‘NOSTALJİK ÖZLEM GAZOZLARDA GİDERİLDİ’

Şişe yapılarının nostaljik olması müşterilerin dikkatini çektiğini söyleyen Gazoz Market Satış Danışmanı Cafer İrkin, “Biz çeşitli gazozların toptancılığını beş yıldır yapıyorduk. Konya’daki belirli kafelere çeşitli gazozları biz temin ediyorduk. Perakende satış düşüncemizi mart ayında hayata geçirdik. Çevrimiz eski marka gazozların ilgi göreceğini ve nostaljik bir havası olduğunu bizlere hep söylüyorlardı. Bizlerde bu söylemler sebebi ile perakenden satış yapabilmek için ‘Gazoz Market’i açtık. Şişlerimizin dış görüntüsünün nostaljik olması insanlarımızın dikkatini çekiyor. Eskiye duyulan nostaljik özlemi gazozlarımızda bir nebze giderebiliyorlar” açıklamalarında bulundu.

GEÇMİŞ LEZZETLER MUHAFAZA EDİLİYOR

Gazozlarının geçmiş lezzetlerle neredeyse bire bir aynı olduğunu ifade eden Cafer İrkin, “Gazozlarımız maziyi hatırlattığı için çok tercih ediliyoruz. Büyüklerimiz ‘Bağlar Gazozuna’ çok ilgi gösteriyor. Bunun sebebi ise hem geçmişi onlara anımsatıyor hem de tat konusunda büyük değişimler yaşanmaması müşterilerimizin tercih etmesi konusunda teşvik ediyor. Tamek markasının vişne, kaysı ve şeftali nektarlarına da yoğun ilgi oluştu. Konyalılar çeşit çeşit gazoz görmeyi ve tatlarına bakmayı sevdi diyebilirim. Gelen müşterilerimiz gazozların geçmiş tatla birebir aynısı olduğunu söylüyorlar” eklinde konuştu.

‘KENDİ AROMAMIZI OLUŞTURACAĞIZ’

Bulunan elli çeşit gazozlarına ilave beş altı çeşit daha getireceklerinin altını çizen İrkin, “Türbe Önü Çarşı’nda bulunmakta memnunuz. Bunun sebebi ise hem işimiz gereği nostaljik bir hava yakalıyor hem de tarihi görüntüsü olan bu çarşıda yer almak daha çok yerli ve yabancı turistlerimizin dikkatini çekiyor. Çarşımızda zamanla gelen turist sayısının artacağını düşünüyor ve olumlu düşüncelerin artacağını düşünüyorum. Burada şu an elli çeşit gazozumuz mevcut. Yazın bu çeşitlerimize beş altı adet daha çeşit eklenmeye devam edecektir. Gazoz Market olarak kendi aromamızı yapmak istiyoruz. Bunun için girişimlerde bulunduk” diye konuştu.

BAĞLAR GAZOZU KONYALILARIN

VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Konya halkının genellikle tercih ettikleri gazoz çeşitlerini sıralayan İrkin, “Konyalılar genellikle ‘Bağlar Gazozu’, ‘Tamek Grubu’, ’Denizli Gazozu’ çeşitlerini tercih ediyorlar. Gazozlarımız neredeyse yarım asırdan fazladır hem tadını hem de şeklini koruyarak bizler sayesinde buralara geldi. Elli çeşit gazoz türümüz olması sebebi ile her yaşa ve her kesime hitap ediyor. Bizler bu işe girdiğimiz için çok memnunuz. Talepler giderek artmaya devam ediyor. Bu istek ve talepler ne zamana kadar birikiyor bilmiyoruz fakat böyle devam ederse başka yerlerde şube açabiliriz” dedi. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi