TDV Konya Şubesi’nden öğrencilere burs desteği

TDV Konya Şubesi’nden öğrencilere burs desteği
Konya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın yaz döneminde olan eğitimlerin değerlendirmesini ve yeni dönem için bilgilendirmesini yapan Konya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, Konya’nın Sesi Gazetesi’ne konuştu.

Geçtiğimiz eğitim döneminin değerlendirmesini ve gelecek dönem için bilgilendirmelerde bulunan Konya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, “İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin akademik ve fikri gelişimlerini desteklemek için İl Müftülüğümüz, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve üniversiteler arasında imzalanan protokoller marifetiyle uygulanan bir eğitim-öğretim ve burs programımız mevcuttur. Bu burs programı TDV Yurtlarında ve “Şube Öğrenci Barınma Desteği” verilen illerde yurt-burs-kurs desteği şeklinde uygulanan bir eğitim-öğretim programıdır” ifadelerini kullandı.

MEB İLE PROTOKOLLERİMİZ

DEVAM EDİYOR

Müftülük olarak yapılan çalışmaların milli ve dini kültür açısından öneminin olduğunu belirten Konya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, “Öğrencilerimiz bizim toplumumuzun geleceğidir ve ümidimizi bağladığımız bir gruptur. Bu sebeple her yaş aralığına uygun öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız mevcuttur. Bununla ilgili okullarımız, ilçe müftülüklerimiz, Konya İl Müftülüğümüz vaizlerimiz, din hizmetleri uzmanı olan çalışma arkadaşlarımız, imamlarımız, öğretmenlerimizle birlikte okullarımızda koordineli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar kimi zaman seminerler, konferanslar ve söyleşi-muhabbet şeklinde faaliyetlerimiz oluyor. Bunlar her yıl periyotlar halinde yaptığımız faaliyetlerimizdir. İnşallah bu senede yeniliklerimizle devam edeceğiz. Ortaokul ve lise çağında ki gençlerimize bunun çok fazla katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızla Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İl Müftülüğümüz arasında işbirliği protokolümüz mevcut. Bu protokol okullarda öğrencilerimiz adına yaptığımız çalışmalarda bizlere dayanak ve destek sağlıyor. Bu çalışmalar milli ve dini kültürümüz açısından çok önemlidir. Bu yıl da seminerlerimiz, sempozyumlarımız devam edecektir. İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimizde gençlik koordinatörlüklerimiz mevcuttur. Bu koordinatörlerimiz okullarda ve taşra ilçelerimizdeki okulların yurtlarında ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik çalışmalar yapmaktadırlar ve buna çok önem veriyoruz,  çünkü bu gençlerimizin kişisel ve ruhsal gelişiminde ve yetişmesinde milli ve dinî değerlerimizin kültürel kodlarımız olan değerlerimizin öğretilmesi gerektiğine inanmaktayız” ifadelerini kullandı.

104 BİN 308 ÖĞRENCİ YAZ

KURSLARININ TADINI ÇIKARDI

Yaz Kurslarının insanların dini yaşayışının temelin attığını ifade eden Abdullah Yalman, “Yapılan araştırmalarda görüyoruz ki toplumumuzun %85’i yaz kurslarında öğrendikleri dini bilgileri ile hayatlarına devam ediyorlar. Bizler de bunun bilincinde olduğumuz için 7-14 yaş arası çocuklarımızın dini eğitimlerine hassasiyet gösteriyoruz. Bu yaş aralığına esasen yaz kursları olarak adlandırdığımız eğitim süreçlerini ön planda tutuyoruz. Bu kurslarımızda başta temel dini bilgiler olmak üzere bunun yanında Kur-an’ı Kerim, sureler vb. konularda en temel dinî bilgileri öğretiyoruz. Bunun yanında ahlaki ve dini kuralları veriyoruz. Bu yaz 2959 kursumuzda 104 bin 308 öğrencimiz öğrenim gördü. Yaz kurslarımızı genelde camilerimizde vermeye çalışıyoruz. Cami kültürünü unutturmamak için bu geleneği devam ettiriyoruz. Yaz kurslarımızda yoğun bir ders çalışması yürütmüyoruz. Ders içeriklerimizi daha eğlenceli hale getirmeyi amaç edindik. Gün içerisinde derslerimizin yanı sıra eğlenceli oyunların, pikniklerin vb aktivitelerin olduğu programlarımız mevcut.  Bunun yanında vatandaşlarımız camilerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz için ikramlarını eksik etmediler. Allah onlardan da razı olsun. Yaz kurslarımız bu durumda çocuklarımızın hayatları boyunca dini yaşayışlarına dokunduklarını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

TDV’DEN YURT-BURS-KURS

YENİ DÖNEMDE ÖĞRENCİLERLE

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi olarak öğrencilere sağladıkları eğitim burslarının içeriklerinden bahseden Yalman, “Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi olarak ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimize eğitim bursları sağlıyoruz. İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin akademik ve fikri gelişimlerini desteklemek için Vakfımız ve üniversiteler arasında imzalanan protokoller marifetiyle uygulanan bir eğitim-öğretim ve burs programımız mevcuttur. Bu burs programı TDV Yurtlarında ve “Şube Öğrenci Barınma Desteği” verilen illerde yurt-burs-kurs desteği şeklinde uygulanan bir eğitim-öğretim programıdır. Tüm seviyelerden öğrencilere yönelik olarak Müslümanca yaşama ve düşünce becerisi kazanmalarını sağlayacak her türden sosyal ve beşerî ilimler alanında tabi oldukları örgün eğitim programlarını destekleyici ve tamamlayıcı eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Öğrencilere, Temel Dini Bilgiler ve Kur’an-ı Kerim dersleri Temel İslam Bilimleri giriş dersleri, metin okumaları vb. ilahiyat eğitimini destekleyici faaliyetler (ek ders, kamp, atölye çalışması vb.) sunuyoruz. Bu çerçevede il Müftümüz Profesör Doktor Ali ÖGE hocamızın projesi olan İlahiyat Akademi ve Genç Akademi programları var. Ilahiyat  Akademi’de İlahiyat Fakültesi ve İslam ilimler fakültelerinde okuyan öğrencilere ilahiyat alanındaki eğitimlerini destekleyici kurslar veriliyor ve aynı zamanda burs veriliyor. Genç Akademi projesi kapsamında da İlahiyat Fakültesi ve İslami ilimler dışındaki fakültelerde okuyan öğrencilere temel dini bilgiler konusunda ihtiyaç duydukları kurslar düzenleniyor ve aynı zamanda burs veriliyor bu kurslara devam ettikleri müddetçe. Ayrıca Muhtelif alanlarda ve konularda öğrencilerin etkin görev alacağı çalıştay, sempozyum, konferans, panel, atölye çalışmalarına öğrencilerin katılımını sağlıyoruz. Selçuk Üniversitesi Kampüs Camii müştemiletında bulunan İl Müftülüğü Gençlij Merkezimizde de orad öğrencilerimze yönelik kurslar seminerler ikramların olduğu hizmetler yapıyoruz. Öğrencilerin akademik gelişimlerini destekleyici nitelikte kitapların okutulması ve tahlil edilmesi çalışmaları yapmalarına destek sağlıyoruz” dedi. Öğrencilere yönelik burs ve eğitim hizmetlerine katkı sağlamak isteyen hayırsever vatandaşlarımızın il ve ilçe müftülüklerimize veya Türkiye Diyanet Vakfı Konya şubemize uğrayarak veyahut da internet üzerinden bağışlar yaparak bu burs ve diğer eğitim hizmetlerine katkı sağlayabileceklerini de ifade eden Yalman şimdiye kadar bu hizmetlere katkı sağlayan bütün hayırseverlere de teşekkür etti. •Gizem Başar