Tarımda devrim bu fuarla gerçekleşecek! Beklenti çok yüksek

Konya Tarım Fuarı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla birlikte, yurt içinden ve yurt dışından gelen çok sayıda davetliyle açıldı. 8-12 Nisan tarihleri arasında Konya Ticaret Odası TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte, 20 ülkeden 436 firma ve temsilcisi yer alacak. Türkiye ve dünyadan birçok çiftçi ile ziyaretçinin katılım göstereceği fuar, 4 gün boyunca devam edecek. Fuardan günler önce yerli ve yabancı pek çok misafir Konya’ya gelmişti. Her yıl "dev tarım fuarı" olarak anılan bu etkinlik, TÜYAP Fuar Merkezi’nde yer alan firmalar tarafından bu yıl da büyük bir yankı uyandıracağı belirtilerek, yoğun bir ziyaretçi akınına sahne olacağı ifade edildi. Tarımın kalbi olan Konya’da, pek çok firma, ziyaretçi ve üretici, fuara katılarak katkıda bulunacak. İlerleyen günlerde de bu yoğunluğun devam etmesi bekleniyor.
CLEVER'E YOĞUN TALEP
Konya Tarım Fuarına Clever araçlarıyla katılım sağladıklarını belirten Şakalak Tarım Makineleri Genel Müdürü Mustafa Genç, fuarın güzel geçtiğini ifade etti. Fuarda ilgi odağı olduklarından bahseden Genç, “Özellikle elektrikli makinelerimize karşı çiftçilerimiz ilgi gösterdi. Geçen sene de Clever makinemizi fuarda sergilemiştik ama bu sene daha fazla özellik eklendi. Makineyi gören kesim tarafından talepler artıyor. Clever makinemiz, üzerinde tamamıyla Türk Mühendisleriyle çalıştığımız yerli bir ürün. Türkiye’de bu makineyi biz ürettik.
Bu makinede akıllı tohum dediğimiz, tohumları tane tane atma özelliği bulunuyor. Clever, traktörün üzerindeyken komut verebileceğiniz, hiç aşağı inmeden tohum atıp atmadığını ve bütün analizleri çok rahat alabileceğiniz bir makine. Bu makinenin en büyük özelliği, çift atma, sündürme gibi olayları ortadan kaldırıyor. Tohumları tek tek atma özelliğine sahip. Konya Tarım Fuarında da 6 tane elektrikli makinemiz var. Daha farklı modellerimiz de mevcut. Gerçekten fuara çok ilgi gösteriliyor. Bu sene fuar geçen yıla göre daha yoğun geçiyor. Katılımcı olarak memnunuz. Yurt dışından da çok fazla ziyaretçi geldi. İnşallah son güne kadar fuar bu şekilde yoğun ve güzel geçer” diye konuştu.
OTONOM MAKİNESİ FUARA DAMGA VURDU
Önallar Tarım Makineleri Firması’nın AR-GE bölümünde Araştırma ve Geliştirme Mühendisi Nazır Can Aladağ ise, firmalarının 1973 yılında kurulduğundan bahsederek, şunları dile getirdi: “Tarım sektörüne ilaçlama makinaları üretiyoruz. Ayrıca yeni AR-GE ürünümüz olan otonom robot tarım makinemiz var.
Bu Türkiye’de bir ilk. Makinemiz tamamen yerli üretim. Makine daha çok bizim yazdığımız algoritmalarla çalışıyor. Tamamlanma süreci hala devam ediyor. Bu makine sayesinde hatasız bir şekilde ilaçlama yapılabilecek. Konya Tarım Fuarında yeni ürünlerimizle yerimizi aldık. Fuar gerçekten çok yoğun geçiyor. İnsanlar yeni makinelerimize ilgi gösteriyor. Ayrıca bu tür fuarlar şehrin ve ülkenin ekonomisine oldukça katkı sağlıyor. Konya Tarım Fuarı gerçekten çok büyük bir fuar. Biz de bu fuara otonom tarım aracımızla damga vuruyoruz.”
-Tuba Kaya