SPORUN KALBİ KONYA’DA ATACAK

SPORUN KALBİ KONYA’DA ATACAK
AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya’da gerçekleşecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunlarını Konya’nın Sesi’ne değerlendirdi.  

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya’da gerçekleşecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunlarını Konya’nın Sesi’ne değerlendirdi.  

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birinin Konya’da yapılacağını hatırlatan Altunyaldız, Konya’nın bu büyük organizyasyon için en doğru yerlerden biri olduğunu, hazırlıkların tam anlamıyla bittiğini ifade etti.  Altunyaldız ayrıca, sporun ve sporcuların yanı sıra Konya’nın 9 Ağustos tarihinde gerçekleşecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış töreni ile çok önemli misafirleri ağırlayacağını belirtti.

Şehrimiz çok değerli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor

Gerçekleştirilecek organizasyonun Konya tanıtımı için çok değerli olduğunu ifade eden Altunyaldız; “9-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan İslami Dayanışma Oyunları’nda 24 spor branşı bulunmakta olup dereceye giren tüm sporcular için 355 adet madalya takdimi yapılacaktır. Böylesine büyük bir organizasyon vesilesi ile 56 ülkeden gelen 4000 sporcu, teknik ekipler ve yönetim ekipleri Selçuklu başkenti olan Konya’mızı yakından tanıma, kültürümüzü derinden hissetme fırsatına erişecektir. Ayrıca bu tarz bir organizasyonun şehrimizde yapılacak olması hem gençlerimizi spora teşvik anlamında hem de sporcuların Mevlana Şehri Konya’mızı yakından tanımları açısından önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Büyük bir özveri ile Oyunların hazırlıkları yapıldı

Gerçekleştirilen hazırlığın arka planını değerlendiren Altunyaldız; “Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ve yol göstericiliği ile Konya’mız böylesine güzide bir organizasyona ev sahipliği yapacaktır. Her alanda olduğu gibi gençlik ve spor konularında desteklerini bize fazlası ile yansıtan Sayın Cumhurbaşkanımıza öncelikle teşekkürlerimi arz etmek isterim. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun başkanlığında oluşturulan Hazırlık ve Düzenleme Kurulu ilk günden son güne kadar tüm eksiklerin giderilmesi ve kusursuz bir organizasyonun ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla gece gündüz demeden emek vermişlerdir. Kurul, gerçekten büyük bir özveri ile çalışarak tüm dünyanın gözlerini çevireceği Konya’mızı bu organizasyon için tam olarak hazır hale getirdi. Konya’mız bu geniş ekibin çalışmaları ile yeni bir veledrom, atletizm tesisi ve olimpik yüzme havuzu kazanmıştır. Organizasyona özel olarak, Şems-i Tebriz’i Yurtları güzel bir çalışmayla ‘Oyunlar Köyü’ olarak sporcuların konaklama hizmetine sunulmuştur. Gerekli antrenman salonları ve sporcuların ihtiyaç duyabileceği tüm alt yapı çalışmaları tamamlanarak kullanıma hazır hale getirilmiştir. Bu durum, Konya’nın yalnızca İslami Dayanışma Oyunları için değil gelecekte gerçekleşecek olan diğer uluslararası organizasyonlar için de hazır olduğu anlamına gelmektedir. Emeği geçen herkese ve sayıları 2000’leri geçen Dayanışma Oyunları gönüllü çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Ortaya mükemmel bir takım çalışması çıktı. Ve sonuç olarak, şehrimiz kendisine yakışır bir şekilde bu büyük organizasyonu yapıp tamamlayacaktır. Çünkü Konya’mız gerek alt yapısı gerekse ortaya konulan tüm bu gayretler neticesinde İslami Dayanışma Oyunları için en uygun yerlerden biridir. Birçok konuda ön sıralarda yer alan şehrimiz spor konusunda da başat aktörler arasında yer almaktadır” değerlendirmelerinde bulundu.

Sporun kalbi Konya’mız çok önemli misafirlere ev sahipliği yapacak

24 branşta 56 ülkenin katılımı ile gerçekleşecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış merasiminde birçok devlet başkanı, bakanı ve bürokratları olacak. Bunun yanı sıra, yine birçok ülkeden federasyon başkanları müsabakaları takip etmek için şehirde hazır bulunacaklarını söyleyen Altunyaldız; “Ayrıca canlı müsabaka yayınları ile ülkeler Oyunları izleme imkanına erişecek. Böylelikle tüm dünya Konya’daki spor şölenine ve yapılan üst düzey çalışmalara doyacaktır.” ifadelerinde bulundu.

İslami Dayanışma Oyunları yeni yeteneklerin ortaya çıkması için güzel bir örnek

İslami Dayanışma Oyunları yeni organizasyonlar için referans olacağını söyleyen Altunyaldız; “Alnımızın akıyla bitirdiğimizde herkeste hayranlık bırakarak uğurlayacağız. Bu durum, sadece Konyamız için değil ülkemizin genelinde dünya çapında spor organizasyonlarının yapılmasına yönelik teşviklerden birisi olacaktır. Bütün bu hazırlıkların yanı sıra, müsabakalarda yer alan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Sporcularımızın yukarı yönlü ivme kazanan madalya başarılarının bu organizasyonda da devam edeceğine inancım tam. Sayın Cumhurbaşkanımızın spora ve sporcuya verdiği değer, ortaya çıkan başarılı tablolar ortada. İktidarımızda yapılan yatırımlar ile gençlerimiz artık spora erişim konusunda sıkıntı yaşamamaktadır. Böylece daha nice Taha Akgül’ler, Servet Tazegül’ler ve Busenaz Sürmeneli’ler çıkaracağımıza hiç şüphem yok. Dayanışma Oyunları’na katılan tüm sporcularımızı tebrik eder, başarılar dilerim” açıklamalarını yaptı. (HALİL YILMAZER)