Selçuk Üniversitesi'nde 'MarkaFest' heyecanı!
İlk kez 2018 yılında düzenlenen MarkaFest, bu yıl “Düşle, Keşfet ve Harekete Geç” temasıyla öğrencilerle buluştu. Türkiye’nin büyük markalarını yöneten isimlerin başarı hikâyelerini paylaşarak katılımcılara ilham vermesinin hedeflendiği etkinliğe Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Çakır, festival destekçileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, İletişim Fakültesinin başarıları ve sektöre dair çalışmalarına değindi. Soydal, “Bu göreve geldiğimiz süre içerisinde yakından şahit olduk ki Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, bizi hep zirveye götürüyor. Hocalarımızla büyük eserlere imza atıyoruz. Sayısız ulusal ve uluslararası ödülle taçlandırılmış bu zengin eğitim ekosistemi, öğrencilerini yalnızca mezuniyete değil; sektöre hazır bireyler olarak geleceğe taşıyor. Bu etkinlik sadece sizler için bir izleme deneyimi değil, aynı zamanda kendinizi keşfetme, ifade etme ve sınırlarınızı zorlama fırsatıdır” diye konuştu.
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Çakır, etkinliğin sadece bir öğrenci organizasyonu değil, marka haline gelme yolunda ilerleyen bir iletişim platformu olduğunu ifade ederken Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşina Gülerarslan Özdengül, ilham veren öyküler mottosuyla yola çıktıklarını belirtti. Özdengül, “Öyküleri çok önemsiyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından gelen profesyoneller, hocalarımız, destekçilerimiz aslında sizin öyküleriniz için buradalar” dedi.
Öğrencileri sektöre hazırlamak ve kariyer gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yapılan etkinliğin ilk gününde Arçelik, Beko, Sagra Grup-Tadelle, Türk Hava Yolları, Sinoz, Tatil Sepeti, Tabii, Türk Kızılay İçecek ve Esas Gayrimenkul gibi Türkiye’nin önde gelen markalarının temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi.
Etkinlikte, Esas Gayrimenkul COO’su Nevzat Yavan “Yeni Nesil İç Görüler: Yaşlanan Türkiye’de Tüketici Zihnini Anlamak”, Arçelik ve Beko Türkiye Satış ve Pazarlama Yöneticisi Mehmet Tüfekçi, “Markalar Yolculuğu”, Sagra Grup Pazarlama Direktörü Aslı Eren Şengezer, “Tadelle ile Zaman Tüneli”, Türk Hava Yolları Marka Uzmanı Ömer Faruk Aydemir, “Küresel İletişimde Yerel Değerler” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.
Kaynak:Haber Merkezi