Şehir için çok yönlü fayda sağlayacak

Şehir için çok yönlü fayda sağlayacak
Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat-Emlak Komisyon Başkanı Selman Çiftçi,Konya’ya yapılacak olan 7 bin 500 konutun sektöre etkileri hakkında açıkl

Konya’ya yapılacak olan 7 bin 500 konutun sektöre etkileri hakkında açıklamalarda bulunan Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat-Emlak Komisyon Başkanı Selman Çiftçi, projenin Konya özelinde çok yönlü fayda sağlayacağını dile getirdiler.

‘Sorumluluğa hazırız’

KOMÜT’ün Konya’ya yapılacak olan 7 bin 500 projede görev almaya hazır olduğunu ifade eden Bulut; “Konya’da özel sektörün 7 bin 500 konut üretmeye gücü vardır. KOMÜT’ün de bu gücü vardır. Biz bunu daha önceki açıklamalarda söylemiştik. Eğer yapılacaksa bizim elimizle yapılmalı ve biz yapmalıyız. Burada KOMÜT göreve hazırdır ve bu göreve taliptir. Burada bizimle birlikte yol almalılar” açıklamalarını yaptı.

Hareketlilik yaşanacak

Özel sektörün konut üretmede zorlandığı bir dönemde Sosyal Konut Projesi’nin dinamizm kazandıracağını belirten Çifci, “1 milyon TL’nin altında daire bulmak çok zorlaşmıştı. Üretimin az olması kirada oluşan talebe de yetişemedi. Bu yüzden kira fiyatları da çok yükseldi. Herkes bir çözüm beklerken sosyal konut hamlesi içleri rahatlattı. Çok yönlü bir fayda söz konusu. Hem dar gelirli konut alabilecek, hem konut sayısının artışı kiraları düşürecek hem de inşaat malzemesi sektöründe hareketlilik yaşanacak” dedi.

Konya’ya 36 bin 819 konut

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), Konya’da bugüne kadar tamamlanan 48, inşası devam eden 33 toplamda 81 toplu konut projesini hayata geçirdi. TOKİ, tamamlanan 48 projede 18 bin 623, devam eden 33 projede ise 11 bin 056 konut inşa etti. TOKİ, toplamda 81 projede Konya merkez ve ilçelerde 29 bin 319 konut yaptı. Şu anda inşası devam eden ve başvurusu aşamasında olan toplam projeler tamamlandığında Konya’ya 36 bin 819 konut inşa edilmiş olacak.