Konyalı Mucitten Hayat Kurtaracak Buluş! İşte O İcat…

Konyalı Mucitten Hayat Kurtaracak Buluş! İşte O İcat…
Konya'da yaşayan ilkokul mezunu fabrika işçisi Mehmetşir Şen, yıllardır üzerine çalıştığı ‘Kurtuluş Odası’ projesini hayata geçirdi. İşte o projenin detayları...

Konya'da yaşayan ilkokul mezunu fabrika işçisi Mehmetşir Şen, yıllardır üzerine çalıştığı ‘Kurtuluş Odası’ projesini hayata geçirdi. O projenin detaylarını anlatan Şen, “Bu oda da 6 kişi kalabiliyor. 1 ay yetebilecek kadar yiyecek saklanabilen drünon üst kısmında da 15 litrelik bir su deposu ve havalandırma sistemi de yer alıyor” dedi.

konyali-mucit-konyaninsesi-1.jpeg

Sabah Gazetesi Tolga Yanık’ın haberine göre: Konya'da yaşayan ilkokul mezunu fabrika işçisi Mehmetşir Şen (43), yıllardır üzerinde çalıştığı ve TEKNOFEST'e katıldığı "Kurtuluş Odası" projesini kendi bütçesi ile hayata geçirdi.

konyali-mucit-konyaninsesi-1.jpg

Projesinin patent başvurusunu da yapan Şen, depremde vatandaşların içine girerek hayatta kalmasını sağlamayı hedefliyor. Şen'in 25 bin TL harcayarak prototipini de hazırlattığı odada 6 kişi kalabiliyor.

konyali-mucit-konyaninsesi-2.jpg

1 ay yetebilecek kadar yiyecek saklanabilen drünon üst kısmında da 15 litrelik bir su deposu ve havalandırma sistemi de yer alıyor.

konyali-mucit-konyaninsesi-3.jpg

Projeyi, 6 Şubat depreminin ardından hızlandırıp tamamladığını söyleyen Şen, "İlkokul mezunu bir insan olarak elimden geldiğince bir şey yapmak istedim. İnsanların ölmesini istemiyorum" dedi.

Kaynak: