Konya'da kurban ve bayramlık yardımı

Konya'da kurban ve bayramlık yardımı
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sivil toplum kuruluşları çalışmalarına hız verdi. Deprem bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok noktasına kurban ulaştırmak için çalışan Kızılay, İHH, Ribat gibi STK’lar Konya’daki ihtiyaç sahiplerini de unutmayacak

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sivil toplum kuruluşları çalışmalarına hız verdi. Deprem bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok noktasına kurban ulaştırmak için çalışan Kızılay, İHH, Ribat gibi STK’lar Konya’daki ihtiyaç sahiplerini de unutmayacak…

Sivil toplum kuruluşları ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırmak için kolları sıvadı. Mübarek kurban bayramında etsiz ev kalmayacak. Bu yıl deprem bölgesine de ciddi bir yardım ulaştırılması hedeflenirken, çocukları sevindirmek için bayramlık hediyelerde unutulmadı.

KIZILAY 128 BİN HİSSELİK KURBAN KESMEYİ HEDEFLİYOR!

Bu yıl, "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla hayırseverlere seslenen Kızılay, vekalet bedellerini açıkladı. Buna göre, kurban hisse bedeli yurt içi 5 bin 950 lira, yurt dışı 2 bin 650 lira oldu. Yurt dışında yaşayan ve hisse bedelini döviz cinsinden ödemek isteyenler, Türkiye için 1 hisse karşılığı 295 dolar veya 275 avro, diğer ülkeler için 130 dolar veya 120 avro bedel ödeyerek vekalet verebilecek.

kizilay-kurban-yardimi.jpg

“ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ DEPREMZEDELERE GİDECEK”

Türkiye dahil 23 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay, Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle hazırlayacağı kurban paylarının önemli bir bölümünü Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin etkilediği afetzedelere dağıtacak. Kurban paylarından aşevlerinde sıcak yemek de sunacak Kızılay, Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle kavurma konservesi de yapacak.

KIZILAY'A BAĞIŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

hh.jpeg

İHH’DA HEDEF 3 MİLYON !

Türkiye dâhil 48 ülkede çalışan İHH, bu yıl 3 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor. Yurt içi ve dışında kurban hisse bedelini 3 bin 700 lira olarak belirleyen kuruluş, deprem bölgeleri dahil 15 ülkede 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibine 500 liralık bayramlık kıyafet yardımında bulunacak.

İHH 'YA BAĞIŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

ribat-1.jpg

RİBAT HAK SAHİPLERİYLE ARANIZDA KÖPRÜ OLACAK

Ribat İnsani Yardım Derneği Türkiye ile birlikte dünyanın dört bir yanında hak sahiplerine yardımlarını ulaştırıyor. Yurt dışı hisse bedelini 2 bin 500 lira, yurt içi hisse bedelini ise 7 bin TL olarak belirleyen RİBAT, ‘Kurban Allah’a yakınlaşmamıza vesile olsun!’ sloganıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

RİBAT'A BAĞIŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

dost-eli.jpg

DOST ELİ DERNEĞİ YETİMLERİ UNUTMAYACAK

Dost Eli kurban çalışmalarını bu yıl yurt içi başta olmak üzere yurt dışında yoksul ve mazlum coğrafyalarda da gerçekleştirecek. Hayırseverlerin yapmış olduğu Kurban bağışları bu yıl ağırlıklı olarak yoksulluğun en ileri boyutlarının yaşandığı açlık sınırındaki ülkeler, doğal afet ve sömürge güçlerinin yakıp yıktığı coğrafyalar aynı zamanda yetimi bol imkânları kısıtlı yetimhanelerin hizmet verdiği alanlarda kesilerek dağıtılacak. Dost Eli yurt dışı hisse bedelini 2 bin 500 lira, yurt içi hisse bedelini ise 6 bin 500 lira olarak belirledi.

DOST ELİ DERNEĞİNE BAĞIŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

cansuyu.jpeg

CANSUYU DERNEĞİ BÖLGE FİYATLANDIRMASI SUNUYOR

Cansuyu Derneği “Kurban; Allah’a Yakınlaşmak, Muhtaçla Paylaşmaktır” sloganıyla gerçek muhtaçlara ulaşmaya devam ediyor. Cansuyu Derneği 2009 yılından bu yana Kurban Organizasyonlarında genel fiyatlandırma yerine, bölge fiyatlandırması yöntemini kullanmaya başlamıştır. Farklı fiyatlandırma sisteminin uygulanmasının nedeni; Kurbanlık sıfatı taşıyan ve kesim yapılması dinen uygun olan hayvanların, bölgelere bağlı olarak fiyatlarının farklı olmasından kaynaklanmaktadır. 2023 kurban hisse bedelleri Afrika’da 2 bin TL, Asya’da 2 bin 600 lira, Arakan Kampları’nda 3 bin 500 lira, Yemen’de 4 bin 100 lira Türkiye (Deprem Bölgesi) ve Filistin Kampları’nda 5 bin 900 lira, Gazze’de 7 bin 500 lira olarak belirlenmiştir.

-Sevim Aksoy Parlak

CANSUYU DERNEĞİNE BAĞIŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kaynak:Konya'nın Sesi