Konya'da Bağımlılık Farkındalık Eğitimleri Düzenlendi

Konya'da Bağımlılık Farkındalık Eğitimleri Düzenlendi
Yeşilay Konya Şubesi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Konya Şubesi iş birliğiyle, 26-27 Ağustos 2024 tarihlerinde Karatay Gençlik Merkezi'nde kapsamlı Bağımlılık Farkındalık Eğitimleri düzenlendi.

Düzenlenen Programa Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Zeliha Üstün Argon ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeşilay Şube Sorumlusu Seda Nur Arslantaş, Sosyal Hizmet Uzmanları Konya Şube Başkanı Mustafa Topak ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Konya Yeşilay Spor Kulübü Başkanı İrfan Arguz katıldı. Eğitimlerin ilk gününde, alkol bağımlılığı modülünü Yeşilay Formatörü Cevdet Umay sunmuş; tütün ve madde bağımlılığı eğitim modüllerini ise Yeşilay Formatörü Muhammed Emin Huca vermiştir. Ayrıca, bağımlılıklarda hukuki süreçler eğitimi Av. Arb. Meriç Güleç tarafından gerçekleştirilmiştir. Eğitimin ikinci gününde kumar bağımlılığı modülünü Yeşilay Formatörü Cevdet Saba Öztürk sunmuş, teknoloji ve davranışsal bağımlılıklar modülü ise Yeşilay Formatörü Cevdet S. Aybüke Tanoğlu tarafından aktarılmıştır. Eğitimlerin sonunda, YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından "YEDAM ve Sosyal Hizmet Eğitimi" ve "Bağımlı Bireye Yaklaşım" başlıklı oturumlar düzenlendi. Eğitimler ile, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapan birçok toplum ruh sağlığı çalışanının yanı sıra öğrenci ve mezun gruplarına yönelik olarak çeşitli modüller halinde gerçekleştirildi. Katılımcılara bağımlılık konusunda kapsamlı bilgiler sunularak, bu alandaki farkındalığın artırılması ve etkili müdahale yöntemlerinin paylaşılması amaçlandı.

etkinlik-4-001.jpeg

‘BAĞIMLILIK KONUSUNDA EĞİTİMLERİ ÖNEMSİYORUZ’
Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, bağımlılıkla mücadelenin önemini vurgulayarak, " Günümüzde dünyanın ve ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan bağımlılıkla mücadelede sosyal hizmet görevlilerine büyük görev düşmektedir. Bugün Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve Yeşilay Konya Şubesi tarafından düzenlenen bağımlılık çeşitleri ve bağımlılıklarla mücadele konulu eğitimi önemsiyoruz. Günümüzde birçok bağımlılıklar insanın özgürlüğünü kaybettirirken, fiziksel ve ruhsal sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Kişinin öz denetim ve özgürlüğünün ortadan kalkmasına neden olan bu sorunun Konya'da ele alınması ve sosyal hizmet görevlilerinin bilgi düzeyinin ve toplumsal soruna dikkat çekmeleri çok önemli. Yeni yaklaşımların öğrenileceği bu eğitimlerle birçok kimse daha sosyal ve mutlu olacak. İnsan hakları çerçevesinde sosyal adaleti sağlamak için büyük çaba harcayan arkadaşlarıma eğitime katıldıkları, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Konya Şubesi ve Yeşilay Konya Şube Başkanlığına bu eğitimleri düzenledikleri için teşekkür ediyorum.”

etkinlik-1-001.jpeg

‘BAĞIMLILIK, SADECE BİREYLERİ DEĞİL, TOPLUMU DA ETKİLEYEN CİDDİ BİR SORUNDUR’
Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Zeliha Üstün Argon da , eğitimlerin bağımlılıkla mücadelede önemli bir adım teşkil ettiğini belirterek, "Bağımlılık, sadece bireyleri değil, toplumu da etkileyen ciddi bir sorundur. Bu nedenle, toplumsal bilinci artırmak ve etkili müdahale yöntemlerini paylaşmak amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklere katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Birlikte hareket ederek, bağımlılıkla mücadelede daha güçlü ve etkili adımlar atabileceğimize inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

etkinlik-6-001.jpeg

‘BAĞIMLILIK TOPLUMSAL BİR SORUN’
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Topak ise, bağımlılığın biyolojik, psikolojik ve sosyal boyutları olan çok boyutlu bir toplumsal sorun olduğunu belirterek, "Bağımlılıkla çalışmak multidisipliner bir yaklaşımı zorunlu kılmaktadır. Günümüzde bağımlılık türlerinin artmış olması, alanda çalışan uzmanlarımızın karşılaşabileceği sorunlara çözüm üretebilmeleri ve bilgilerini güncellemeleri adına bu eğitimi planladık. Umuyorum ki bu eğitim programı oldukça verimli olacaktır.”

Kaynak:Haber Merkezi