Konya’da 6 Aylık Lezzet Ve Tarih Rotası!

Konya’da 6 Aylık Lezzet Ve Tarih Rotası!
 Muhabir
Unutulmaz bir Konya deneyimi için planlanan ilkbahar ve yaz rotası sizleri bekliyor. İlkbahar rotası Konya mutfağını ve şehrin tarihi zenginliklerini keşfetme imkanı sunarken yaz rotası hasat mevsimini ve tarihi keşifleri bir araya getiriyor.

Önümüzdeki 6 ay içinde Konya'yı ziyaret etmek isteyenler için oluşturulan İlkbahar Rotası (Mart, Nisan, Mayıs) baharı Konya’da karşılamak isteyenlere hem Konya Mutfağının karşı konulamaz lezzetlerini tatma hem de Konya’nın doğadan ilham almış tarihi eserlerini gezme fırsatı sunuyor.

Kahvaltıya Konya’da bir gelenek haline gelen Yağ Somunu ile başlayabilir ardından Tarihi Konya Bedesteni, Konya Kadınlar Pazarı, Mevlana Müzesi ve Konya Panorama Müzesi’ni gezerek bölgede vaktinizi değerlendirebilirsiniz. Öğle yemeği için çeşitli restoranlarda etliekmek tercih edebilir ardından Meram Kızlar Kayası ve Kelebekler Vadisi’ni gezerek akşam yemeğini Fırın Kebabı ve Tirit seçeneklerinden yana kullanabilirsiniz.

Sadece Nisan ayının son 2 haftası açık olan lale tarlalarını ziyaret ederek eşsiz manzaraları fotoğraflayabilirsiniz. Konya’da yaz demek hasat mevsimi demek.

konya-aya-eleni-kilisesi-800x582.jpg

YAZ DEMEK HASAT DEMEK

Yaz Rotası olarak Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında şehir merkezine yakın Çumra, Güneysınır ve Altınekin ilçelerinde hasat fotoğrafları çekebilirsiniz. Hasat mevsiminde en güzel ziyaret Çatalhöyük’e yapılır. Sonrasında Çatalhöyüklülerin atası sayılan Boncukluhöyük gezilebilir. Bir sonraki durak olarak Sille’de Anadolu’nun ilk kiliselerinden biri Aya Eleni Kilisesi’ni, Sille ve Zaman Müzelerini gezebilir, yöresel ürünleri satın alabilir, Sille’nin özgün mutfağını tadabilirsiniz.

karatay-ismil-lale-bahceleri.jpg