Konya Polisi Frene Bastı! Fren Operasyonunda Şok Detaylar

Konya Polisi Frene Bastı! Fren Operasyonunda Şok Detaylar
Konya merkezli 10 ilde düzenlenen "Fren" operasyonunda 240 milyonluk vurgun yapan şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin Türkiye’ye araçları sorunsuz getirmek için yabancı kuryeleri kullandığı ortaya çıktı

Yabancı uyruklu şahısları kurye olarak kullanıp araç getirerek Türkiye'de parçalara ayırıp satan ve 240 milyonluk vurgun yapan suç grubu hakim karşısına çıktı. Gözaltına alınan 20 kişiden 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile uluslararası oto kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlenmişti.

Yapılan çalışmalarda bir suç grubunun, geçici İthalat veya Turistik kolaylıklar kapsamında Avrupa’dan temin ettikleri Çekici, Dorse ve Otomobilleri Bulgaristan üzerinden yabancı uyruklu şahısları kurye olarak kullanıp ülkemize getirdikleri tespit edilerek başlatılan çalışmalar kapsamında yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

ARAÇLARI SİPARİŞ ÜZERİNE GETİRMİŞLER

KOM ekiplerinin yaptığı çalışmalarda suç grubunun Konya ayağında Oktay G. ve yurtdışı ayağında Oktay K.’nin bulunduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre Konya’dan müşterileri bularak ihtiyaca göre çekici, kamyon, dorse siparişi alan Oktay G., Kocaeli ilinde yaşayan Oktay K.’ye bildiriyor. Yabancı kuryeleri ayarlayan Oktay K. ise yurtdışından talep edilen aracı getirterek Konya’da Oktay G.’ye ulaştırıyor. Sanayi bölgelerinde suç ortakları olan Oktay G. ise siparişe göre gelen çekici veya dorseyi, change ya da parça olarak müşterilerine ulaştırıyor.

aw912788-05.jpg

Ayrıca soruşturmanın derinleştirilmesi ile suç grubunun diğer organizasyonunda lüks araçların yurt dışından getirilerek Türkiye de usulsüz tescil işlemleri yapıldıktan sonra satılarak vatandaşların mağdur edildiği öğrenildi. Bu organizasyon ile yine yurt dışından lüks otomobillerin kuryeler vasıtası ile ülkeye sokulduğu ve sanayi bölgelerine getirilen araçların Ayhan A. ve Enes D. tarafından usulsüz tescil işlemleri yapılarak iyi niyetli üçüncü kişilere satıldığı ve bu şekilde de birçok vatandaşın mağdur edildiği ortaya çıktı.

aw912788-04.jpg

Suç grubunun 2018 yılından bu yana bu organizasyon ile toplamda tahmini değeri 240 milyon TL olan 115 taşıtı ülkemize getirdiği polis ekiplerince belirlendi.

aw912788-03.jpg

Konya merkezli 10 ilde gerçekleşen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 20 şahıs hakim karşısına çıkartıldı. Suç örgütünden 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 kişinin ise işlemleri sürüyor.