Konya, konut ve arsa yatırımında gözde haline geldi!

Konya, konut ve arsa yatırımında gözde haline geldi!
Zingat.com, 2023'ün ilk 6 ayı boyunca kullanıcılarının gayrimenkul arayışlarını mercek altına aldı. Araştırmada Konya hem konut hem de arsa aramalarında ön plana çıkan illerin başında geldi.

Zingat.com, 2023'ün ilk 6 ayı boyunca kullanıcılarının gayrimenkul arayışlarını mercek altına aldı. Araştırma Konya hem konut hem de arsa aramalarında ön plana çıkan illerin başında geldi.

Zingat.com, yılın ilk yarısında en çok konut ve arsa aranan bölgeleri açıkladı

Akşehir, Türkiye'deki ikinci ilçe sıralamasında

Konut sahibi olmak isteyenlerin yılın ilk yarısında Beylikdüzü'nün ardından en çok satılık aradığı ilçeler Konya-Akşehir, Balıkesir Edremit, Trabzon Ortahisar ve Amasya merkez olarak sıralandı. Zingat 2023 Haziran verilerine göre, ortalama konut metrekare fiyatı Akşehir'de 10 bin 728 TL, Edremit'te 17 bin 181 TL, Ortahisar'da 7 bin 856 TL ve Amasya merkezde 11 bin 963 TL olarak ölçümlendi.

Konya'da kiralık ev en arananlar listesinde

Kiralık kategorisinde, Zingat kullanıcıları yılın ilk altı ayında en çok Trabzon'da konut aradı. Trabzon'un ardından en çok kiralık konut aranan iller Malatya, Konya, Ankara ve İstanbul olarak sıralandı. Ülke genelinde en çok kiralık konut aranan ilçe ise Trabzon Ortahisar olurken, bunu, Amasya'nın merkez, Bursa'nın Nilüfer, Kayseri'nin Talas ve İstanbul'un Bahçelievler ilçeleri takip etti.

Akşehir satılık arsada da listede

Yılın ilk 6 ayında Zingat.com'da en fazla satılık arsa araması yapılan ilk 5 bölge sırasıyla İstanbul'un Şile, Çatalca ve Silivri ilçeleri, İzmir geneli ve Konya'nın Akşehir ilçesi oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı