KONYA İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARINA HAZIR

KONYA İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARINA HAZIR
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay, TSYD Konya Şubesi'nde İslami Dayanışma Oyunlarıyla ilgili olarak son bilgileri paylaşacağı basın toplantısında konuştu.

KONYA İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARINA HAZIR

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay, TSYD Konya Şubesi'nde İslami Dayanışma Oyunlarıyla ilgili olarak son bilgileri paylaşacağı basın toplantısında konuştu.

Konya’nın son yılların en önemli tarihine ve organizasyonuna tanıklık edeceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “5. İslami Dayanışma Oyunları şehrimizde gerçekleştirilecek. Bunun için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

5. İslami Dayanışma Oyunları için hazırlıklarımız tamam sözlerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya son yılların en önemli tarihine ve organizasyonuna tanıklık yapıyor. İslami dayanışma oyunlarının beşincisini şehrimizde gerçekleştiriyoruz. Bunun için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Konya çok önemli tesisler kazandı Gençlik ve Spor Bakanımızın katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz tam olimpik yüzme havuzumuz, atletizm pistimiz, çim sahalarımız ve son olarak hizmete açılan Türkiye’nin ilk Olimpik Velodromu bu vesile ile şehrimize kazandırılan en önemli tesisler olarak öne çıkan alanlardır. Bununla birlikte organizasyonunu artık şehrimizde başlarında da şahitlik etmeye devam ediyoruz çünkü spor kafileleri yavaş yavaş gelmeye başladı. Dün saat 11'de bisiklet yarışı ile ilgili startı bizim de katılımımıza gerçekleştirmiş olduk. İnşallah 9 Ağustos'ta akşam saat 20.00'de Konya stadyumunda sayın Cumhurbaşkanımızın devlet başkanlarının ve birçok ülkenin spor bakanının katılımıyla 5. İslami dayanışma oyunlarının açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

KONYALILARA

MAHER ZAİN MÜJDESİ

İslam Dünyasının önemli sanatçılarından Maher Zain’in açılışta konser vereceğinin duyurusunu yapan Uğur İbrahim Altay, “Açılış içinde çok önemli hazırlıklar yapıyoruz. Bugün akşam son bir prova gerçekleştirilecek. Hakikaten iki buçuk saatlik bir gösteri hazırlanıyor burada tüm Türkiye'nin önemli bir tanıtımı gerçekleşecek.  Ayrıca açılış seremonisi öncesi saat 20.00’de İslam Dünyasının önemli sanatçılarından Maher Zain ile bir konser ile Konyalılarımız buluşacak. Ben tüm Konyalıları açılışta yerlerini almaya açılış bileti için şimdiden hızlı davranmalarını istirham ediyorum. Çünkü çok yoğun bir talep var inşallah Konya’ya yakışır bir organizasyonu Konya Büyükşehir Stadında 9 Ağustos saat 20.00'de Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla başlangıç startını vermiş olacağız. Sonrasında müsabakalar 18 Ağustos’a kadar devam edecek ve 18 Ağustos’ta kapanış törenini icra etmiş olacağız. 56 ülkeden 4.200 sporcunun katıldığı devasa bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Organizasyon Gençlik ve Spor Bakanlığının, Konya ev sahibi şehir dolayısıyla sadece Konya Büyükşehir belediyesi değil tüm Konyalılar bu organizasyonun ev sahibidir.  Hazırlıklara da tüm Konyalıların çok büyük katkısı oldu. İnşallah Konya’ya yakışır bir şekilde hazreti Mevlâna’nın şehrine yakışır bir şekilde tüm misafirlerimizi misafir etmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu konuda en önemli paylaşımız basın mensuplarımız, spor basınımız. Onlara da bugüne kadar gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum İnşallah hep birlikte bu işi başaracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ ORGANİZASYONUN

EV SAHİBİ KONYA

Sadece Konya’da değil yurt içi ve yurt dışında da yoğun bir tanıtım çalışmalarının devam ettiğini belirten Altay, “Tabii bizim görmediğimiz bir kısım var ona da vurgu yapmak isterim şu anda 50'den fazla ülkede ülkemizin en önemli havaalanları olan İstanbul Havaalanı’nda Sabiha Gökçen'de Antalya Havaalanı’nda Konya 2021 için çok yoğun tanıtımları gerçekleşiyor. Dolayısıyla yurt içinde ve yurt dışında Konya için çok önemli bir organizasyonuna ev sahipliği yapıyoruz. Ben organizasyonun Konya’da gerçekleşmesi talimatını veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve organizasyon süresince hem şehrimize önemli tesislerin kazandırılmasını sağlayan ve organizasyonu yapan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Muharrem Kasapoğlu’na ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Tüm hazırlıklarımızı 9 Ağustos için yürütüyoruz. Oyunlarımız şehrimiz adına hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. •Gizem Başar