Konya İhracatta Türkiye’yi Geçti!

Konya İhracatta Türkiye’yi Geçti!
 Muhabir
Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın Nisan ayı ihracat verilerini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye'nin dünya mal ihracatındaki payı yüzde 1.02’den yüzde 1.08’e yükselirken Konya’nın ihracatını Nisan ayında yüzde1,3 arttırdığının altını çizen Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya sanayisini tebrik etti.

Büyükeğen paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Konya'mız 9 günlük bayram tatiline rağmen Nisan ayı ihracatını, Türkiye ortalamasının çok üzerinde artırdı. İhracatını Nisan'da %1,3 artıran Konya’mız, Ocak-Nisan'da %5,3 artış ile 1 milyar 95 milyon $ ihracat gerçekleştirdi. Tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarını kutluyorum.”

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise geçen yıl Nisan ayı verileriyle 2024 yılı Ocak-Nisan ayı verilerini paylaşarak Konya’nın ihracatının artışını kutladı.

Öztürk paylaşımında şu cümleleri kullandı:

“Konya'nın Nisan ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 artışla 244,85 milyon dolar oldu. İlk dört aylık ihracatımız da 1,095 milyar dolara ulaştı. İhracatımızın kesintisiz artışını Nisan ayında da sürdüren tüm tüccar, sanayici ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İhracatçı üyelerimize, pazar paylarının ve ihracat miktarlarının artması için devletimizin sunduğu teşvik ve desteklerden daha fazla faydalanmalarını tavsiye ediyorum.”

-Büşra GÜLTAŞ