Konya Eczacılar Odası'ndan ara eleman sorununa çare

Konya Eczacılar Odası'ndan ara eleman sorununa çare
Eczacılık mesleğindeki ara eleman sıkıntısına çare olması amacıyla NEÜ ve Konya Eczacılar Odası arasında Eczacı Kalfası Yetiştirme Programı protokolü imzalandı. Oda Başkanı Koru, gençler için önemli bir fırsat olacak programın kayıtlarının 29 Nisan’a kada

Gülşen ÇOPUR

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Eczacı Odası tarafından lise ve iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının istihdamına yönelik eczacı kalfası yetiştirme programı hazırlandı. Program ile eczacılık mesleğinde yaşanan ara eleman sıkıntısına çözüm bulunması hedefleniyor. Konu hakkında gazetemize konuşan Konya Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Hakan Koru, “Bütün sektörlerde olduğu gibi bizim sektörümüzde de bir ara eleman problemi yaşanmakta. Bu problem ne yazık ki meslektaşlarımızın da sıkıntıya düşmesine sebep oluyor. Bununla ilgili olarak Konya Eczacılar Odası olarak bir proje geliştirdik. Necmettin Erbakan Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Bu protokol gereğince istihdamı artırmak üzere lise mezunu, iki yıllık yüksekokul mezunlarını kursumuza davet ediyoruz” dedi.

İlk program ücretsiz

Kursun 160 saatlik bir eğitim vereceğini ifade eden Koru, “Kursun sonunda NEÜ ve Konya Eczacılar Odası imzalı bir sertifika vereceğiz. Bu sertifika tabi iş bulma açısından ciddi manada bir avantaj sağlayacak. Bir tercih sebebi olacak. Eğitimlerimizi 40 kişiye kadar gruplar halinde yapacağız. İlki mayısın sonuna doğru başlayacak. Ondan sonraki dönemlerde de yine kurslar açılamaya devam edecek. İlk programı ücretsiz yapıyoruz. Bu sertifikasyon programı bizim için çok önemli. Eczacılar sağlık hizmet sunucularının önemli bir paydaşı. Eczacılar olarak eczacı teknisyeni ya da eski tabirle eczacı kalfalarımızla beraber çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda iki taraf açısından da önemli bir fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Program içerisinde eczanenin işleyişi, düzeni, meslek içeriği, bilgisayar uygulaması, medula sistemi, ecza depolarından ilaçların temini genel itibariyle anlatılacak. Meslektaşlarımızın da bu programa yaklaşımları çok olumlu olduğu için onlarında öncelikli tercihi bu sertifikaya sahip gençlerimiz olacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başvuru şartları

Lise ve iki yıllık meslek yüksekokulu mezunları için önemli bir fırsat oluşturacak programın ön kayıtları 29 Nisan 2022 tarihi mesai bitimine kadar devam edecek. Müracaatların akabinde gerekli inceleme ve yetenek sınavlarından sonra 40 kişiye kadar olacak eğitim grubu için kesin kayıtlar yapılacak. Müracaatlar, doğrudan Konya Eczacı Odası’na yapılacak olup müracaatçının kendisinin bizzat ön kayıt için gelmesi gerekiyor. Kayıt için gereken belgeler; mezuniyet diploması, nüfus cüzdanı, e-Devlet üzerinden alınacak adli sicil kaydı.