Kadın döner ustası zoru başarıyor

Kadın döner ustası zoru başarıyor
Hevesle başladığı bu işi mesleğe dönüştüren Dönerci Cevat Usta Çalışanı Sibel Sanur, birçok döner çeşidiyle Konyalılara severek hizmet veriyor.

2015’ten beri 7 yıldır bu işi yaptığını ifade eden Sanur, dönerci ustası olmanın zor olduğunu bunu bir kadın olarak yapmaktan da mutluluk dıyduğunu ifade etti. 

Kadın için çok ağır bir iş
Mesleğinin bir kadın için çok ağır olmasına rağmen severek yaptığını belirten Sibel Sanur, “Bu işe başlayalı yaklaşık olarak yedi yıl oluyor. Bu süreç içinde birçok yerde çalıştım bir yıldır buradayım. Pazar hariç haftanın her günü açığız, yaz dönemi genellikle kapalı oluyoruz insanlar tatile pikniğe gittiğinden, sabah 08.00 gece 24.00 arası çalışıyoruz. Bu iş benim için başlarda sadece hevesti sadece öğrenmek için öğrenmiştim ama sonradan tamamen mesleğim oldu. Getirisi de güzel olduğu için devam etmek istedim. Dört kişi çalışıyoruz iş ayrımı olmuyor nerede ihtiyaç varsa oraya geçiyoruz. Bazen getir götür yapıyorum temizliğe bakıyorum bazen mutfaktayım bazen de kesim takım yapıyorum. Bir kadın için çok ağır bir iş biz burada çift ustayız ama daha önce çalıştığım iş yerlerinde tek ustayken çok ağırdı çok zordu. Burada sağ olsun diğer ustamız yardımcı olduğu için oradakiler kadar zor olmuyor. İstedikten sonra başarılmayacak hiçbir şey yoktur, şimdilik başka bir işle uğraşmayı düşünmüyorum” dedi.