İhtişam Mimarlık’tan gözde projeler

İhtişam Mimarlık’tan gözde projeler
İhtişam Mimarlık Firma Sahibi Salih Aydınkafa yeni dönemde projelerin devam ettiğini ve gözde projelerle Konya’da faaliyet gösterdiklerini ifade etti

Sektöre ilk giriş yaptıkları yıllarda bugüne göre daha düşük projelerle uğraştıklarını ancak yeni dönemde daha büyük işler aldıklarını ifade eden Salih Aydınkafa; “Geçen sene Hamzaoğlu Mahallesi’nde 36 konutluk bir projemizi tamamladık. Şuanda 48 dairelik bir projemiz tüm hızıyla devam ediyor, yılsonuna bitirmeyi hedefliyoruz. Selçuklu bölgesinde de devam eden 30 dairelik projemiz var. 2023 yılında hedeflerimizi biraz daha büyüterek 60 dairelik bir projeye başlatmak istiyoruz. Bunun yanında Bahçeşehir Mahallesi’nde yeni villa projemiz var” dedi.

HUZURLU YAŞAM

ALANLARI SUNUYORUZ

Kaliteli bir yaşam mimarisi sunmak için çalıştıklarını aktaran Aydınkafa; “Ticaret yapıyoruz, para kazanmak ön palanda ama önemli olan bizler için kaliteli, ferah ve huzurlu bir yaşam alanı sunmaktır. Projelerimizi kendimiz çiziyoruz. Bununla ilgili müşterilerimizle sürekli görüşmeler yapıyoruz, onları isteklerini yeni projelerde değerlendiriyoruz” açıklamalarını yaptı.

GİRDİ MALİYETLERİ

ÇOK YÜKSELDİ

Pandemide satışlarda düşüş yaşadıklarını aktaran Aydınkafa; “Pandemide inşaatlarımız faaliyetlerine devam etti ancak satış yönünde belirli daralmalar oldu. Malzeme tedarikinde çok büyük sorunlar yaşadık. Fayans, cam, mobilya, duvar kağıdı gibi ürünlerin tedarikinde çok büyük sorunlar oldu. Fiyatların aşırı yükselmesinden dolayı satışlarımız yavaşladı. ” ifadelerini kullandı.

KONYA’DA KONUT AÇIĞI VAR

Konya’da konut açığının olduğunu dile getiren Aydınkafa; “Konut açığı önümüzdeki yıllarda daha da yükselecektir. Konya göç almaya başladı. Her geçen gün daha da fazla insan yaşamaya başlıyor. İnşaat maliyetlerinin artmasından dolayı artık Konya’da konut üreten firma kalmadı. Bu gelecek yıllar için dezavantaj” şeklinde konuştu. •Halil Yılmazer