İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Bütümet

İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Bütümet
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

BÜTÜMET

Malzemeler:

1 koyun ön kolu veya kaburgası

2 su bardağı nohut

Yeterince su

1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı süt

1 su bardağı eritilmiş kuyruk yağı veya sadeyağ

2 su bardağı pirinç

Yapılışı:

Etin içerisine 1 defne, 1 limon dilimi ve 1 yemek kaşığı sirke döküp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan eti alıp süzgece çıkarın. Süzgeçte bir süre bekleyen eti sütün içinde 10 dakika bekletin. Bir tavada yağı kızdırın ve eti sütten çıkartıp bu kızan yağda altını üstünü kızartın. Nohut ve pirinç ile hazırlanan nohutlu pilavın üstünde servis edin. Afiyet olsun… Not: Nohutlu pilav dışında patates, patlıcan veya düğün pilavının üzerinde de servis edilebilmektedir.

Kaynak:Konya'nın Sesi