GENÇLERİ BAŞARI VAADİYLE DOLANDIRIYORLAR!

GENÇLERİ BAŞARI VAADİYLE DOLANDIRIYORLAR!
Ailelerin ve öğrencilerin sınav sürecindeki zaafından yararlanmaya çalışanlar, istenilen okulu kazandırma vaadiyle 700-1500 lira arasında para istiyor. Dolandırıcılar muska da yazıyor, başarı büyüsü de yapıyor.

Haziran ayında yapılacak üniversite ve lise sınavları için artık son düzlüğe girilirken aileler ve öğrenciler için heyecan giderek artmaya devam ediyor. İyi bir lise ve üniversite kazanmak isteyen öğrenciler ders tekrarları, deneme sınavları ve özel derslerle hummalı bir çalışma içerisinde. Ailelerin ve öğrencilerin bu süreçteki zafiyetinden yararlanmaya çalışanlar da kendilerine bir sektör oluşturmuş durumda. Sınav bilekliğinden başarı büyüsüne kadar aklınıza gelebilecek her yolla öğrenci ve aileler kandırılıyor. Bizde kendimizi öğrenci veya veli olarak tanıtarak medyumlarla arama ve mesaj yoluyla görüştük. Ortaya çok çarpıcı sonuçlar çıktı.

İSTENİLEN OKULU KAZANMA VAADİ

Başarı büyüsü ve dua ile başarıyı getiriyorum diyen medyum sayısı oldukça fazla. Bu medyumların fiyat aralığı da tanınırlığına göre değişiyor. 700-1500 TL arasında değişen ödemeler isteyerek öğrencilere istedikleri üniversite ve liseyi kazandıracaklarını söylüyorlar. Medyum olduğunu söyleyen bir kişi, mesaj yoluyla büyüyü halledebileceğini söyleyerek hesabına 700 TL atılması halinde çocuğun bilgileriyle işlem yapabileceğini söyledi. Büyünün ardından çocuğun istediği üniversiteye hemen girebileceğini de söyleyen kişi, zihin açıklığı için işlem yaptığını iddia ederek işlem öncesi paranın yatırılması için yöntemleri anlattı.

700 TL ALAN DA VAR BİN 500 TL DE

Hem medyum hem hoca olduğunu iddia eden bir başka kişiyse sınava girecek öğrenciler için muska yaptığını söyledi. İşlemlerini bin TL’ye yaptığını söyleyen şahıs öğrenci indirimi de uyguladığını ve 700 TL’ye pazarlık yapabileceğini belirtti. Sosyal medya üzerinden temasa geçtiğimiz bu şahıs işlemde kullandığı malzemeleri bahane ederek ödemeyi önden istedi. Ve büyüden sonra 3 gün içerisinde etki göreceğini iddia etti. Tılsım uygulaması yapacağını söyleyen bir başka kişi ise 1450 TL’ye yaptığını malzemelerin fiyatlarına göre bu parayı aldığını söyledi. Muskayı nasıl göndereceğini sorduğumuzda ise gönderim yapılmayacağını muskayı mezarlığa gömeceğini böylece öğrencinin etkisini hemen hissedebileceğini belirtti. Medyum ve hoca olduklarını iddia eden bu şahıslar sosyal medya hesabından daha önce işlem yaptıklarını söyledikleri insanların olumlu yorumlarını yayınlayarak referans da veriyor.

DUYGU SİMSARLARI

Bu tarz yöntemlerle insanları dolandıran şahıslar çoğu zaman parayı havale etmenizin hemen ardından hesabı engelliyor. Ya da parayı aldıktan sonra türlü sebeplerle ekstra ücret çıkarıp daha fazla para almaya çalışıyor. Büyünün ardından sınava çalışmayı bırakan çoğu genç ise manevi duygularının sömürülmesinden dolayı pişman oluyor. Bu tür kandırmalara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğinin vurgulayan Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “İslam bizzat çalışmaya, emek harcamaya, meşru yollardan helalinden kazanmaya büyük değer verir. İnsan için ancak çalışmasının karşılığı vardır.  Bir işte başarı elde etmenin yolu, çalışmak, sebeplere tevessül etmek, elden gelen her türlü meşru imkanı yerine getirdikten sonra dua edip sonucu Yüce Allah’a havale etmek esastır. Son zamanlarda LGS ve YKS sınavlarının yaklaşmasıyla birlikte öğrencilerimizin duygularını istismar eden kişilerde bir artış yaşanmaktadır. Kendilerine hoca diyen bazı büyücü, falcı, totemci simsarlar ortaya çıkmış, sınava girecek olan öğrencilerin başarılı olması için büyük meblağlar karşılığında başarı büyüsü yaptıklarını iddia etmektedirler. Hatta bunlar okunmuş kalem, silgi gibi nesneleri de satmaktadırlar" dedi.

"Bu bir totemciliktir" diyen Altıntaş, "Dinimizde büyü ve totem haram kılınmıştır. Vatandaşlarımız bu tür din istismarcılarına kanmamalı, onların tuzaklarına düşmemelidirler. Eğer büyü yoluyla başarı sağlanmış olsaydı, Yüce Allah Kur’an’da çalışın, düşünün, ilim tahsil edin, demezdi. Herkes yattığı yerden para kazanmaya, istediği makam ve mevkie gelmeye çalışırdı. Öğrencilerimizi ve velilerimizi bir kere daha uyarıyoruz. Bunlar duygu simsarlarıdır. Bu tip sahtekârlara kanmayın, sınavlarınıza çalışın, Yüce Allah’a dua edin, O’na dayanıp, O’na güvenin. Sonuç ne olursa olsun, hakkınızda hayırlı olanı O’ndan isteyiniz. Her işe başlarken yapılması gereken meşru duamız: ‘Bismillahirrahmanirrahim. Rabbi Yessir, velâ tüassir, Rabbi temmim bilhayr/Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma. Rabbim hayırla neticelendir’ olmalıdır” dedi.

ÇALIŞMADAN SINAV KAZANMAK İMKANSIZ

Sınava girilen son ay içerisinde aileler ve çocukların kaygı seviyelerinin arttığına dikkat çeken Eğitmen ve Aile Danışmanı Tuba Özdemir, “Sınav yaklaştıkça ailelerimiz ve çocuklarımız bilişsel düşünemiyorlar. Kaygıları ağır bastığı için mantık dışı yollara kayabiliyorlar. Bunlar özellikle başarı getiren bileklik, okul kazandıran muska tarzı dolandırıcıların geliştirdiği yöntemler olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz durumlarda da bu dolandırıcı insanlar bunu kullanabiliyor. Ama ebeveynlerin böyle yöntemlerle sınavın asla kazanılmayacağını bir kere bilmesi gerekiyor. Çalışmadan kazanma vaat eden yöntemler imkansızdır. Umutlarının ve paralarının sömürülmesine lütfen müsaade etmesinler. Yani özellikle ebeveynler bu süreçte büyük büyük meblağları gerçek dışı yöntemlere vereceklerine eğitim masrafları için harcamalılar. Eminim ki böylece çocuklarımız düzenli ve disiplinli çalışmayla hedeflerine er yada geç ulaşacaktır” ifadelerini kullandı. •Gülşen ÇOPUR