Gastrofest'te lezzet şöleni

Gastrofest'te lezzet şöleni
Konya'nın efsanevi mutfağı ve çok özel tatları vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Tanınmış şeflerin gastro şovları ile renk katan festivaller, söyleşiler, workshoplar ve yarışmalarla da tek başına misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor. 1-4 Eylül 20

Gastrofest’in Dünya’da ses getiren ve örnek bir yemek kültürü buluşması olduğunu belirten firma sahipleri, “ Gastrofest’in yapılması adına çok mutluyuz. Ürünlerimize ulaşamayan vatandaşlarımıza Gastrofest sayesinde ürünlerimizi sunuyoruz. Bizimle Gastrofest’i buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Uğur İbrahim Altay’a da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

GASTROFEST’İN GÖZDESİ

ÜNÜVAR IZGARA

Gastrofest’in de gözdesi olduklarını düşünen Ünüvar Izgara Sahibi Hüseyin Ünüvar, “ Gastrofest’te yer almak ve burada müşterilerimizle buluşmak gurur verici bir durum bizler için.  Gastrofest’e dünden bu yana ilgi fazla yoğun. Aileler damak lezzetinin yanında bu festivalde çocuklarının da eğlenmelerine şahit oldu. Müşteri memnuniyeti ve hijyen kurallarına odaklı hizmet anlayışıyla Konya’mızın ilk akla gelen ve tercih edilen markası olmanın yanında Gastrofest’in de gözdesi olduğumuzu düşünüyorum. Yemek sektöründe müşterilerimizin beklentilerini; ürünlerimizi her zaman taze, leziz ve hijyen ilkelerine uygun, nitelikli ve güler yüzlü karşılamamız Gastrofest’e bizi önemli bir yere getirdi. 4 Eylül’e kadar müşterilerimizi Gastrofest’e Ünüvar Izgara olarak bekliyoruz. Bizi Gastrofest’le buluşturan Sayın Uğur İbrahim Altay Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE MARKASI

AKŞEKER GASTROFEST’TE

Akşeker grubu olarak Türkiye markası olduklarının ve Gastrofest’te yer almaktan gurur duyduklarını belirten Akşeker Ustası Rafet Akkuş, “ Gastrofest’ten Akşeker adına çok memnunuz. Gastrofest’te yer aldığımız için ayrıca onurluyuz. Gastrofest sayesinde ürünlerimizi birebir müşterilerimize tanıtma imkanı buluyoruz. Bu durumdan bizde müşterilerimizde çok memnun. Gastrofest’e gelenler birkaç farklı sebeple burada olabiliyor. Kimi aileler çocuklarını eğlendirmeye getirip kahvesini yudumlarken kimileri akşam yemeği için bizden alışverişini yapabiliyor. Biz Akşeker grubu olarak Gastrofest’te Konya halkına iyi bir tanıtım yaptığımızı düşünüyorum. Akşeker olarak Türkiye markası olmaktan gurur duyduğumuzu söylemek istiyorum. Sektörünün en kaliteli ve en büyük markası olmayı hedefliyoruz. Akşeker’in ürünleri, Türkiye’nin en büyük market zincirlerinde tüm yurt genelinde reyonlarında var. Kırmızı et sektörünün ülkemizdeki en büyük kuruluşlarından biri olduğumuzu söyleyebilirim. Akşeker Grubu olarak tüketicimizin gözü önünde üretim yapmaktan gurur duyuyoruz. Sucuktan pastırmaya, kavurmadan köfteye, dönerden kokoreçe ve sosisten salama kadar çoğu ürünün kalitelisini bizde bulmaları söz konusudur” dedi.

DÜNYA’DA SES GETİRECEK

Gastrofest’in Dünya’da ses getireceğini belirten Konya Mevlevi Sofrası Sahibi Mehmet Ali Kartal, “Gastrofest uluslararası dünyada ses getiren örnek gösterilen bir yemek kültür buluşması olacak. Çünkü bu şehrin yeme içme kültürünün dibinde ATEŞBÂZ-I VELÎ hazretlerinin maneviyatı var. 10 yıl içinde Gastrofest evrilip Ateşbâz-ı Velî hazretleri şöleni olacak ve uluslararası bilinirliği en yüksek yeme içme ve kültür paylaşımı şöleni olacak. İnsanlar Gastrofest’in olmasından çok memnunlar. Benim rahatsızlığını hissettiğim tek şey yabancı isim olmasıdır” ifadelerini kullandı.

 

TANITIM İÇİN FIRSAT

Gastrofest’in tanıtım yapmak için önemli bin fırsat olduğunu dile getiren Konya Bahçeden Topla Doğal Çiftlik Sahibi Mehmet Palabıyık, “Gastrofest ‘Yemek medeniyettir’ mottosu ile yapılmış güzel bir projedir. Biz yerel üreticilerin desteklenip burada olmasını sağladığı için Konya Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bizler Konya Bahçeden Topla Doğal Çiftlik olarak dalından toplama hizmeti sunuyoruz. Konya’mızda meyve ve sebzeleri dalından sepetlerine toplayarak satın aldıkları bir hizmeti biz Konya Bahçeden Topla Doğal Çiftlik olarak hayata geçiriyoruz. Yediklerinin ikram topladıklarının ise satıldığı bir sistem içerisinde bir sistemimiz var. Bahçemizden elde ettiğimiz doğal ürünleri bu stantlarımıza getirerek Büyükşehir Belediyemizin bize sunduğu bu platformda bir araya geldik. Gastrofest misafirlerimize, müşterilerimize ve diğer çalışma arkadaşlarımıza ulaşmamızı sağladı. Gastrofest tanıtım yapmak konusunda çok önemli bir noktada. Bizim ürünlerimiz doğal olduğu için dikkat çekmesinden kaynaklı bunun hazzını yaşıyoruz”dedi.

GERİ DÖNÜŞLER HARİKA OLDU

Gastrofest’e Adana Kebap’ını tanıtmaya geldiklerini belirten Metehan Adana Kebap Ustası Burhan Atabey, “ Gastrofest’in her yıl olması bizi mutlu ediyor. Gelecek yıllarda da devam etmesini Metehan Adana Kebap olarak dile getirmek isteriz. Biz Gastrofest’e Adana Kebap’ını tanıtmaya geldik. Buraya gelen vatandaşların bu durumdan çok memnun olduklarını görüyoruz. Biz Metehan Kebap olarak Adana’da Kebap’ı erkek kuzu etinden yapıyoruz. Kuzunun 20 kilodan az olmaması bizim için önemlidir. Burada yapıp müşterilerimize sunduğumuz yiyeceklerin geri dönüşü harika oluyor. Bu sebeple Gastrofest’in yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. •Gizem Başar