Era Parke, profesyonel hizmetle büyüyor

Era Parke, profesyonel hizmetle büyüyor
Laminat parke satış ve uygulamada Konya’da bir çok ismin tercihi olan Era Parke, ankastre set, cam balkon ve alüminyum korkuluk alanında da yapı sektörünün öncü ismi oldu

3. kuşak olarak sektörde hizmet verdiğini aktaran Era Parke Sahibi Mevlüt Oğuz Eratik, kerestecilikle başladıkları ticari serüveni bu gün çeşitli kollarda devam ettirdiklerini belirtti. Eratik, “1974 yılından başlayan kerestecilik. Ahşap ve taban tahtası işiyle başladık. 1994 yılında şirketimizi kurduk. İşimizi daha da büyüterek limited şirketi olduk. 2004 yılında Konya’da ilk laminat parke işini Marangozlar Sanayi’nde biz başlattık. 2007 yılına kadar laminat parke işini tek elden Era Parke olarak kendimiz yaptık. Daha sonra diğer firmalarda sektöre girdi. 12 yıldır Kastamonu Entegre bölge bayisiyiz. Kastamonu Entegre, Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise yedinci en büyük entegre tesisi. Türkiye harici Romanya, Rusya, Tataristan ve İtalya’da fabrikaları var. Türkiye’de sektörünün en büyüğü de Kastamonu Entegre. Bizde Kastamonu Entegre’nin 12 yıldır Konya bölge bayisiyiz” diye konuştu.

ZENGİN ÇEŞİTLE FARKLI

ALTERNATİFLER SUNUYORUZ

Müşterilerine farklı alternatifler sunduklarını belirten Eratik, “İnşaat sektöründe hizmet verdiğimiz için bünyemizde yap-sat hizmetleri, cam balkon, ankastre setleri, alüminyum korkuluk ve doğrama alanlarında Era Parke olarak hizmet sunuyoruz. Laminant parkede satışımız olduğu için çeşidimiz fazladır. Öyle ki Konya’daki en fazla renk ve çeşit bizde” şeklinde konuştu.

KALİTELİ BAYİLERİ

TERCİH ETSİNLER 

Müşterileri yerli ürüne yönlendirdiklerini dile getiren Eratik, “Laminat parke sektöründe Türkiye, dünya da çok iyi bir konumda. Şuanda Türkiye’de üretilen parkeler, dünyanın en iyi parkelerinden diyebiliriz. Bütün hepsi garantili. Yerli malların hepsi de iyi. Ben, yerli malı tercih edildiği zaman yerli mallarından zarar geleceğini düşünmüyorum. Vatandaşlarımız Türkiye’de bulunan 5-6 bayiden birini tercih ederlerse hiçbir sorun yaşamazlar” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLİK ÇOK ÖNEMLİ

10 metrekare alandan 300 dairelik projeye kadar büyüklükteki alanlarda parke uygulaması yaptıklarını ifade eden Eratik, “Metrekare bazında iş seçme yapmıyoruz. Büyüklüğü fark etmeksizin uygulama çalışmalarımızı yürütüyoruz. Burada önemli olan bir diğer konu işçilik. Bu noktada da çalıştığımız ustalar 15 yıldır çalıştığımız ustalar. İşçiliğimiz bu noktada çok üst seviyede” dedi.

BİZİ BİZ YAPAN

ÖNCE GÜVEN

Era Parke olarak önceliklerinin güven olduğunu kaydeden Eratik, “Bizi biz yapan önce güven. Sektörde eski olduğumuz ve kaliteli işlere imza attığımız için bilinirliliğimiz çok fazla. Daha sonra istikrar. Bu işi ve sektörü hiç bırakmadık. Bizim ana işimiz parke. İnşaat, alüminyum ve ankastre sonraki işler. Biz bu sektörde Konya’da ciddi anlamda hizmet veriyoruz” diye konuştu.

KENDİ İŞİMİZİ

BÜYÜTMEYE AÇIĞIZ

Zaman zaman yatırım yaptıklarını belirten Eratik, “Biz her yıl elimizdeki inşaatlara devam ederek yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Farklı gruplara da yatırım yaparak kendi işimizi büyütmeye açığız. Ankastre grubuna yeni girdik. Alüminyumda 3 yıldır hizmet veriyoruz. Yeni sanayiye yeni bir depo ve showroom açıp laminant parke işini daha da yoğunlaştıracağız” diyerek sözlerine son verdi. •Şeydanur Dündar