Enderun eğitim vakfının yeni bina temeli atıldı

Enderun eğitim vakfının yeni bina temeli atıldı
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın katılımlarıyla öğrencilere aile sıcaklığını hissettirebilecek ortam sunmaya çalışan Enderun Eğitim Vakfı’nın Gençlik ve Eğitim Tesisleri’nin temel atma töreni gerçekleşti

Amaçlarının insan yetiştirmek olduğunu belirten Enderun Eğitim Vakfı Konya Şube Başkanı Mustafa Metin, “Bütün peygamberlerin ortak bir vazifesi vardı; insan yetiştirmek. Enderun Eğitim Vakfı’nın da gayesi insan yetiştirmek gençlerimizin elinden tutmak. Buraya üç tane bina yapacağız binalarımızın toplamı 8 bin metrekare birinci binamız gençlik merkezi, ikincisi anasınıfı 0-6 yaş arasına hitap edecek inşallah, üçüncü binamız yurt binası olacak inşallah. Belediyelerimize ve belediye başkanlarımıza verdikleri desteklerden dolayı hassaten teşekkür ediyoruz Allah razı olsun” dedi.

MEŞALE BÜYÜYEREK

KONYA’MIZI AYDINLATIYOR

“Bugün özel ve güzel bir eserin temel atmasını birlikte yapacağız inşallah Rabbim hayırlısıyla bu eserin tamamlanmasını nasip etsin” diyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Osman hocamı da buradan rahmetle anıyorum onun yaktığı meşale büyüyerek Konya’mızı da aydınlatmaya devam ediyor devam edecek inşallah. Bizler belediyeler olarak şehrin imarı için çalışıyoruz ama şehrin imarından saha önemlisi ve belki de en önemlisi neslin ihyasıdır. Bizler belediyeler olarak Sivil Toplum Kuruluşlarımızla Vakıflarımızla Derneklerimizle ortak hizmet protokolü yaparak onların bu tür çalışmalarında onlara destek olmaya onların yanında gayret göstermeye devam ediyoruz bundan sonra da olmaya gayret edeceğiz. Gençlerin yetişmesine kim çalışma yürütürse gayret ederse biz destekçisiyiz destekçisi olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

MEMNUNİYET VERİCİ

ÖNEMLİ BİR ESER

Temel atma töreni gerçekleştirilen yapının Selçuklu için çok önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “ Gerçekten çok anlamlı önemli, şehrimiz adına bizim için memnuniyet verici önemli bir eserin temel atma töreni programındayız. Gençlik merkezi anaokulu ve öğrenci yurdundan oluşan bu külliye Selçuklu ilçemiz şu anda içinde bulunduğumuz mahallemiz ve bölgemiz adına son derece önemli büyük bir boşluğu dolduruyor. Konya’mızın yeni gelişim bölgelerinden en hızlı kıymetlenen bölgelerinden birinde böyle bir eserin hayata geçiyor olması hakikaten şehrimiz adına da gençlerimiz adına da büyük bir kazanım” dedi.

DAHA FAYDALI OLABİLME ADINA

Uzun yıllardır Enderun Eğitim Vakfı’nın faaliyetlerinde hizmet veren Abdulkadir Özöğür, “Enderun Eğitim Vakfı merkezimizin Selçuklu’daki sosyal tesisleri yaklaşık olarak 2014 – 2015 yılları arasında altyapısını hazırlamak üzere çalışma başlattık. Bu yılın mayıs ayında temelini atmak suretiyle bu senenin sonuna kadar kaba inşaatını inşallah nasip olursa bitireceğiz akabinde gelecek sene içinde de Selçuklu’da bu bölgede bu mahallemizde gençlerimize hitap edecek ve onların geleceğini teminat altına alma adına çeşitli faaliyetlerle burada hizmet vermeye devam edeceğiz inşallah. Karatay bölgemizde merkez binamız var, buradaki binamızda kreş, kızlarımızın ve genç kardeşlerimizin faaliyetlerini sürdürebilecekleri toplantı salonlarının, etüt salonlarının olduğu bir gençlik merkezi planlıyoruz. Ayrıca 131 yatak kapasiteli bir yurt binası inşallah imar edeceğiz. İçerisinde çeşitli toplantıların olduğu toplantı salonları buradaki vatandaşlarımıza daha iyi daha faydalı olabilme adına öğrencilerimizin okuyacağı, sakin bir ortamda ders çalışacağı, dinini ve geleceğini planlayarak iş yapacağı birkaç toplantı salonu ve etüt salonları planlanıyor. Amacımız gençliği çağın sıkıntılarından uzak tutabilmek” dedi. •Betül Akçadaşoğlu