Bakan Kurum: Konya’nın 'Nazlı Misafirleri' Bize Emanet!

Bakan Kurum: Konya’nın 'Nazlı Misafirleri' Bize Emanet!
 Muhabir
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un sosyal medya hesabından yaptığı ‘Anadolu’nun en nazlı misafirleri bize emanet’ paylaşımı beğeni topladı. İşte detaylar…

Konya’nın kuş cenneti Tuz Gölü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalarla can buldu. Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu’nun en nazlı misafirleri bize emanet. Kuyu açıp, 4 kilometrelik boru hattı çektik, Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne su getirdik. Sonra gün gün izledik. Flamingo yavrularına gözümüz gibi baktık. Bu yıl 4 bin 300 misafirimizi uğurluyoruz.”

Tuz Gölü’nde yapılan çalışmaların anlatıldığı videoda şu bilgiler yer aldı:

“Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tuz Gölü’nün zarif misafirleri flamingolar için 2022 yılında seferberlik başlatmıştı. Kuraklık tehdidi nedeniyle kreşler yani yavru flamingoların bulunduğu bölgelere su kanalları açıldı ve su takviyesi yapıldı.

Tuz Gölü’nün kenarında bakanlığın talimatıyla 4 kilometre yüzeyden boru hattı döşenerek acilen bir su havuzu oluşturuldu. Bu can suyu işe yaradı. 2024’ün ilk 7 ayında 4 bin 300 adet yavru flamingo göçe hazırlanıyor.”

İşte o paylaşım:

-Büşra GÜLTAŞ