Arabadan çıkmayan süt kokusunun çözümü bu kadar kolay!

Arabadan çıkmayan süt kokusunun çözümü bu kadar kolay!
 Muhabir
Arabaya dökülen sütün kokusu araba sahipleri için oldukça zor bir süreç oluyor. Dökülen süt hızlıca temizlenmeye başlanmazsa burnunuzun direğini kıracak o ekşi kokuyla her an karşılaşabilirsiniz. Peki süt dökülen araba nasıl temizlenir?

Herhangi bir sebepten dolayı araba dökülen sütün kokusu araba sahiplerini canından bezdirmek için yeterli oluyor. Özellikle yaz aylarında dökülen sütün kokusu hava sıcaklığı ile çekilmez bir hal alıyor. Hatta süt dökülen arabanın hemen satılması yönünde tavsiyeler bile veriyor.

Arabaya dökülen sütün kokusunu çıkarmak zor olsa da imkânsız değil. SS Garage sahibi Hakkı Gürbüz, arabaya dökülen sütün kokusunun nasıl çıkarılacağını sizler için açıkladı.

whatsapp-image-2024-08-22-at-17-31-53-001.jpeg

Süt kokusundan özel ilaç ile 5 günde kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Hakkı Gürbüz, “Süt döküldüğünde zamanla fermente olur ve dayanılmaz bir koku yaymaya başlar. Özellikle sıcak hava koşullarında hızlıca bozulması da o kokuyu daha keskin hâle getirir. İçerdiği proteinlerin parçalanması sonucu ortaya çıkan bozuk süt kokusu da aracın içerisine hapsolur ve uzun süre kalıcı olabilir. Sütün döküldüğünü ne kadar hızlı fark ederseniz o kadar şanslı sayılırsınız. Biz süt kokusu sebebi ile buraya gelen araçları baştan sona sökerek özel olarak getirdiğimiz ilacı döküp 5 gün bekletiyoruz, daha sonra arabayı baştan sonra detaylı olarak temizliyoruz araçta herhangi bir koku kalmıyor” şeklinde konuştu.

c413cbaaf21761ecf5311332639e7efb8777cc30.jpeg

Arabasını kendi imkanları ile temizlemek isteyenler içinde birçok geçici çözüm bulunduğunu söyleyen Gürbüz, “Öncelikle döküldüğü an müdahale edilirse çok fazla koku olmaz, daha sonradan fark edenler de yıkayabilecekleri tüm parçaları yıkadıktan sonra koku bombası kullanabilir. Daha kalıcı bir çözüm isteyenler ise karbonat, beyaz sirke, lavanta yağı kullanabilirler. Beyaz sirkeyi tercih etmek isteyenler beyaz sirke ile suyu karıştırıp sprey şişesinin içine koyarak süt dökülen bölgeyi iyice ıslatmaları gerekiyor. Sirkenin keskin bir kokusu olduğu için bunu yaptıktan sonra mutlaka aracın havalandırılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.